Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie!

Rugelach - rogaliki ze śliw...
Wytrawne naleśniki ze szpin...
CIASTO FRANCUSKIE Z KREMEM ...
***
***
TARTA CZEKOLADOWA Z MUSEM Z...
***
SERNIK WANILIOWY Z RÓŻOWYM ...
KOSTKA WINOGRONOWA

SKŁADNI...
CIASTO CYGAN

SKŁADNIKI NA ...
SERNIK STRACIATELLA Z MALIN...
SHAKSHUKA

Składniki:

2 ja...
Malinowa Chmurka 
Składniki...
BABKA KAWOWA Z POLEWĄ KRÓWK...
WIELKANOCNA PAVLOVA
wieniec...
"Mokka"- najlepsz...
Składniki:

750 g twarogu t...
Ciasto "Wiśnia z makie...
Brownie z jagodowym musem

...
Zdrowy sernik straciatella ...
KOSTKA RUBIKA 

Składniki: ...
Gorąca czekolada z ciastecz...
PRZEPYSZNY SERNIK "STR...
SERNIK BIAŁY Z MUSEM CZEKOL...
Pijana Śliwka Pycha .**

Śl...
Pycha!
TORT BROWNIE Z MASŁE...
Cienbebe

Cienbebe

Dodane 12.10 o 15:16
Obserwuj
Składniki :
200g masła w temperaturze pokojowej
100g cukru pudru
1 żółtko
1/2 łyżeczki esencji waniliowej
230g mąki 
30g ciemnego kakao


Miękkie masło ucieramy dokładnie w misce, wsypujemy cukier puder i dalej ucieramy ok 2 minuty. 
Dodajemy żółtko, esencję waniliową. Na końcu dodajemy mąkę i mieszamy chwilkę mikserem, a następnie zagniatamy rękoma ciasto; jest bardzo miękkie ale takie ma być.

Dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Zawijamy osobno w folię spożywczą i wkładamy na około 
godzinę do lodówki. Po tym czasie należy podsypując mąką rozwałkować na grubość ok 2-3mm.
Z ciasta ciemnego wycinamy kółka szklanką a z jasnego np kieliszkiem 2/1 na jedno duże kółko dwa małe.
Duże koła układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakładamy jasny pyszczek, a drugi mały przekrawamy nożem i nakładamy uszy
Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st w termoobiegu około 8-10 minut.


Kiedy ostygną robimy oczy z lukru i buźkę z czekolady roztopionej w kąpieli wodnej. Oczy też można zrobić z białej czekolady.

lukier: 4 łyżeczki cukru pudru utrzeć z odrobiną śmietany dosłownie na czubku łyżeczki; lukier musi być gęsty żeby się nie rozpłynął.

Składniki :

200g masła w temperaturze pokojowej
100g cukru pudru
1 żółtko
1/2 łyżeczki esencji waniliowej
230g mąki
30g ciemnego kakao


Miękkie masło ucieramy dokładnie w misce, wsypujemy cukier puder i dalej ucieramy ok 2 minuty.
Dodajemy żółtko, esencję waniliową. Na końcu dodajemy mąkę i mieszamy chwilkę mikserem, a następnie zagniatamy rękoma ciasto; jest bardzo miękkie ale takie ma być.

Dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Zawijamy osobno w folię spożywczą i wkładamy na około
godzinę do lodówki. Po tym czasie należy podsypując mąką rozwałkować na grubość ok 2-3mm.
Z ciasta ciemnego wycinamy kółka szklanką a z jasnego np kieliszkiem 2/1 na jedno duże kółko dwa małe.
Duże koła układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakładamy jasny pyszczek, a drugi mały przekrawamy nożem i nakładamy uszy
Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st w termoobiegu około 8-10 minut.


Kiedy ostygną robimy oczy z lukru i buźkę z czekolady roztopionej w kąpieli wodnej. Oczy też można zrobić z białej czekolady.

lukier: 4 łyżeczki cukru pudru utrzeć z odrobiną śmietany dosłownie na czubku łyżeczki; lukier musi być gęsty żeby się nie rozpłynął.

Zgłoś naruszenie

Olinskap

sweet

15.02 o 13:53       | 

Tamara123544

sweet ale czego są czarne???

29.10 o 22:32       |  1

wiolinda22

srarny nie czarny, kakao sama robiłam to wiem że takie wychodzi

15.10 o 22:19      3  |  3 Pokaż odpowiedzi

weronikax2

piękne

15.10 o 10:58       | 

Aljenos

To nie jest kakao tylko barwnik sporzywczy czarny.

14.10 o 0:01      1  |  Pokaż odpowiedzi

Yffonka

piękne

12.10 o 15:41       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
aniamaks
nasek
Kasiula85
tkatka80
Hakuna1932
karmelek11
asiulka0693
goodman0121
kinga340
Zuziani

oraz 348 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY