Składniki: • 3 banany, • 400 ml śmietany kremówki,
• 3 szklanki mleka, • polewa karmelowa, • 1/2 szklanki cukru pudru, • 1/4 szklanki roztopionego masła, • 250 g serka mascarpone, • ok. 45 herbatników, • 2 opakowania budyniu waniliowego... Przygotowanie: Pokrusz herbatniki i wymieszaj z roztopionym masłem. Powstałą masę uformuj na kształt sześcianów (najlepiej w formie), dobrze rozprowadzając i dociskając do dna, a następnie, aby spód ciasta dobrze stężał, wstaw na 2 godz. do lodówki. Wymieszaj serek z połową śmietanki i cukrem pudrem. Równomiernie rozprowadź ją na spodzie ciasta. Banany pokrój w plastry i ułóż na masie kremowej. Przygotuj budyń, a gdy ostygnie wylej go ostrożnie na banany. Resztę śmietanki ubij i rozprowadź ją na wierzchu. Umieść gotowe ciasto w lodówce na całą noc (lub chociaż minimum 3 godziny). Przed podaniem polej karmelową polewą.
Użytkownicy także przypinają: