Człowiek wolny czy zdeterminowany? Analiza literacka


Więcej zszywek z tablicy

Ciasta

Składniki: •	3 banany, •	40...
pyszne ciasto - tort strata...
Pyszny, wilgotny placek dyn...
Wegańska tarta dyniowa. Wię...
ekstra Sernik Raffaello na ...
Muffiny z malinami i białą ...
Jesienna szarlotka z kremem...
Królewska szarlotka
Boskie ciasto "Kokosan...
TARTALETKI MIGDAŁOWE Z FIGA...
Kremowy sernik na kruchym s...
SZYBKIE CIASTECZKA Z MASŁEM...
Tarta z truskawkami i bitą ...
Fantazja wiśniowa

Przepis ...
Tort ananasowo-limetkowy
SZYBKIE JOGURTOWE MUFFINKI ...
szweckie ciasto migdałowe ....
Tarta z budyniem i truskawkami
CIASTO OREO- lekkie jak chm...
Obłędne ciasto z bananami, ...
* S'Mores Bars *
Mini serniczki z ciasteczka...
PYSZNA BEZA, Z LEKKIM KREME...
Ciasto czekoladowe z kremem...
Walentynkowe tarteletki z m...
Ciasto Malakoff - bez piecz...
chorwatka

chorwatka od adusia3009

Dodane 31.12 o 13:47
Obserwuj
Składniki: •	3 banany, •	400 ml śmietany kremówki, •	3 szklanki mleka, •	polewa karmelowa, •	1/2 szklanki cukru pudru, •	1/4 szklanki roztopionego masła, •	250 g serka mascarpone, •	ok. 45 herbatników, •	2 opakowania budyniu waniliowego... Przygotowanie: Pokrusz herbatniki i wymieszaj z roztopionym masłem. Powstałą masę uformuj na kształt sześcianów (najlepiej w formie), dobrze rozprowadzając i dociskając do dna, a następnie, aby spód ciasta dobrze stężał, wstaw na 2 godz. do lodówki. Wymieszaj serek z połową śmietanki i cukrem pudrem. Równomiernie rozprowadź ją na spodzie ciasta. Banany pokrój w plastry i ułóż na masie kremowej. Przygotuj budyń, a gdy ostygnie wylej go ostrożnie na banany. Resztę śmietanki ubij i rozprowadź ją na wierzchu. Umieść gotowe ciasto w lodówce na całą noc (lub chociaż minimum 3 godziny). Przed podaniem polej karmelową polewą.

Składniki: • 3 banany, • 400 ml śmietany kremówki,

• 3 szklanki mleka, • polewa karmelowa, • 1/2 szklanki cukru pudru, • 1/4 szklanki roztopionego masła, • 250 g serka mascarpone, • ok. 45 herbatników, • 2 opakowania budyniu waniliowego... Przygotowanie: Pokrusz herbatniki i wymieszaj z roztopionym masłem. Powstałą masę uformuj na kształt sześcianów (najlepiej w formie), dobrze rozprowadzając i dociskając do dna, a następnie, aby spód ciasta dobrze stężał, wstaw na 2 godz. do lodówki. Wymieszaj serek z połową śmietanki i cukrem pudrem. Równomiernie rozprowadź ją na spodzie ciasta. Banany pokrój w plastry i ułóż na masie kremowej. Przygotuj budyń, a gdy ostygnie wylej go ostrożnie na banany. Resztę śmietanki ubij i rozprowadź ją na wierzchu. Umieść gotowe ciasto w lodówce na całą noc (lub chociaż minimum 3 godziny). Przed podaniem polej karmelową polewą.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: