Więcej zszywek z tablicy

kulinaria

Składniki: 3 wafle kwadrato...
Orzechowiec z makiem
Szarlotka z budyniem
Ciasto kinder country
Ciasto łaciate z masą serni...
CIASTO KINDER SCHOKO BONS (...
Kostka Banoffee bez pieczen...
KREM Z BIAŁYMI MICHAŁKAMI
S...
rafaello
Rocher - szybkie ciasto bez...
Zdrowe brownie (bez glutenu...
ROLADA KOKOSOWA skladniki: ...
Owsiane, dwuskładnikowe cia...
Mleczna kanapka ciasto, któ...
Sałatka meksykańska

Sałatk...
CIEKAWE RÓŻNOŚCI - Czosnkow...
Snickers - bez pieczenia
Sk...
obłędne ciasto ferrero roch...
<3 wyśmienita czekolada ...
EKSPRESOWE CIASTO SNIEŻNY P...
Krówka bez pieczenia :)
Deser Raffaello w słoiczku ...
Śnieżny puch
Ciasto na pizze... zawsze w...
Bułki nadziewane pieczarkam...
KOTLETY Z CUKINII

Więcej zszywek ze źródła

cukierenkaklementynki.blogspot.com

Składniki:
3 wafle kwadrato... budyniowe ciasteczka KASZTANY kokosek 

*foremka 24*24 cm... oponki serowe na drożdżach ... rogaliki z powidłami 


   ... sernik z mlekiem w proszku ... makowiec na kruszonce ( z m... ruloniki serowe z marmoladą... sernik krolweski

Składniki: 3 wafle kwadratowe galaretka czerwona galaretka

żółta galaretka zielona galaretka bursztynowa 2 kubeczki śmietanki kremówki po 200 ml każdy 2 łyżki cukru pudru 1/2 słoiczka powideł śliwkowych Żółtą galaretkę rozpuścić w 200 ml wody, wystudzić. Andruty jeśli trzeba to dociąć na wielkość niedużej blaszki do pieczenia, wyłożyć ją folią i na dnie ułożyć jeden andrut. Jeden kubeczek śmietanki ubić na sztywno z cukrem pudrem, wlać wystudzoną galaretkę. Kiedy masa zacznie tężeć wylać ją na wafel i wyrównać lub zrobić ząbki za pomocą specjalnej szpatułki. Galaretki zieloną i czerwoną rozpuścić osobno każdą w szklance wrzątku. Kiedy zaczną mocno tężeć wyłożyć je na żółtą piankę, każdą mniej więcej na połowie. Odstawić aż zastygnie a w tym czasie rozpuścić bursztynową galaretkę w 200 ml wody i przestudzić. Pozostałą kremówkę ubić jak poprzednio z cukrem pudrem a następnie zmiksować z tężejącą bursztynową galaretką. Wylać masę do foremki i kiedy będzie prawie całkowicie zastygnięta przykryć waflem (nie wcześniej żeby andrut nie nasiąkł). Całość odstawić do stężenia. Następnie wyjąć z foremki. Ostatni wafel posmarować powidłami i nałożyć na niego całość tą stroną, która robiona była pierwsza czyli żółtą pianką w dół. Przechowywać w woreczku w lodówce, kroić ostrym cienkim nożem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
deser kulinaria Fotografie Kuchnia +7 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: