fran81

fran81 od MaJe_CzKa222

Dodane 9.09 o 17:47
Obserwuj
Składniki: 4 piersi z kurczaka 8 -12 plastrów sera (może być gouda) duży pęczek pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek (pietruszkę z oliwą zblenderować na jednolitą pastę, posolić szczyptą soli) 1 średnia cebula sól pieprz 1 szklanka płatków kukurydzianych do panierki (rozdrobnione na mniejsze kawałeczki) ok. 2 łyżki oleju do  posmarowania rolad 1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ze szczyptą soli. 2. Każdą pierś z kurczaka rozbić między dwoma dużymi arkuszami folii spożywczej na cienkie płaty.  Górną folię zdjąć.  3. Posolić i popieprzyć mięso. 4. 1/4 pasty z pietruszki rozetrzeć po mięsie pozostawiając ok. 1,5 cm rantu z każdej strony. 5. Posypać równomiernie 1/4 cebulki. 6. Na paście rozłożyć ser. 7. Przy pomocy folii, na której leży filet, zwinąć roladkę. Posolić i popieprzyć ją z wierzchu. 8. Rozdrobnić płatki kukurydziane (corn flakes): włożyć ok. szklankę płatków do worka i przejechać je kilka razy wałkiem do ciasta. 9. Roladki posmarować oliwą i obsypać corn flakes'ami. 10. Wszystkie tak przygotowane roladki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut. 11. Serwować przekrojone po skosie na pół.

Składniki: 4 piersi z kurczaka 8 -12 plastrów sera

(może być gouda) duży pęczek pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek (pietruszkę z oliwą zblenderować na jednolitą pastę, posolić szczyptą soli) 1 średnia cebula sól pieprz 1 szklanka płatków kukurydzianych do panierki (rozdrobnione na mniejsze kawałeczki) ok. 2 łyżki oleju do  posmarowania rolad 1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ze szczyptą soli. 2. Każdą pierś z kurczaka rozbić między dwoma dużymi arkuszami folii spożywczej na cienkie płaty.  Górną folię zdjąć.  3. Posolić i popieprzyć mięso. 4. 1/4 pasty z pietruszki rozetrzeć po mięsie pozostawiając ok. 1,5 cm rantu z każdej strony. 5. Posypać równomiernie 1/4 cebulki. 6. Na paście rozłożyć ser. 7. Przy pomocy folii, na której leży filet, zwinąć roladkę. Posolić i popieprzyć ją z wierzchu. 8. Rozdrobnić płatki kukurydziane (corn flakes): włożyć ok. szklankę płatków do worka i przejechać je kilka razy wałkiem do ciasta. 9. Roladki posmarować oliwą i obsypać corn flakes'ami. 10. Wszystkie tak przygotowane roladki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut. 11. Serwować przekrojone po skosie na pół.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy Smaczności <3 dania na gorąco food&recipes +86 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: