


Składniki: 4 piersi z kurczaka 8 -12 plastrów sera
(może być gouda) duży pęczek pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek (pietruszkę z oliwą zblenderować na jednolitą pastę, posolić szczyptą soli) 1 średnia cebula sól pieprz 1 szklanka płatków kukurydzianych do panierki (rozdrobnione na mniejsze kawałeczki) ok. 2 łyżki oleju do posmarowania rolad 1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ze szczyptą soli. 2. Każdą pierś z kurczaka rozbić między dwoma dużymi arkuszami folii spożywczej na cienkie płaty. Górną folię zdjąć. 3. Posolić i popieprzyć mięso. 4. 1/4 pasty z pietruszki rozetrzeć po mięsie pozostawiając ok. 1,5 cm rantu z każdej strony. 5. Posypać równomiernie 1/4 cebulki. 6. Na paście rozłożyć ser. 7. Przy pomocy folii, na której leży filet, zwinąć roladkę. Posolić i popieprzyć ją z wierzchu. 8. Rozdrobnić płatki kukurydziane (corn flakes): włożyć ok. szklankę płatków do worka i przejechać je kilka razy wałkiem do ciasta. 9. Roladki posmarować oliwą i obsypać corn flakes'ami. 10. Wszystkie tak przygotowane roladki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut. 11. Serwować przekrojone po skosie na pół.
Zszywka przypięta także na tablicach:
Mniam... kuchnia ◀ przepisy i pomysły kulinarne ▶ Jedzonko +86 innych
Mniam... kuchnia ◀ przepisy i pomysły kulinarne ▶ Jedzonko +86 innych
Użytkownicy także przypinają:
Reklama: