Więcej zszywek ze źródła

kulinarne.info

Wielkanocna sałatka warstwowa sernik piernikowy sernik z malinami

przepis ... Makaron nadziewany mięsem m... Sernik z ricotty z sosem ma... Turecki chlebek, przepis po... crazy wołowe, przepis po kl... turecki chlebek czekoladowe banoffee- szybk...

Składniki (4 porcje)


1,5 bulionu warzywnego
1 pojedynczy filet z kurczaka
2 łyżki pędów z bambusa (z puszki)
kilka pieczarek
1 cebulka
2 łyżki przyprawy Sambal Oelek
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu winnego
2 jajka
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie

Bulion podgrzewamy i gotujemy w nim pierś z kurczaka. Po kilkunastu minutach, gdy jest już ugotowana, wyciągamy ją z rosołu i rozdzielamy na drobne kawałki, które ponownie przekładamy do zupy. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki, pędy bambusa i gotujemy kolejne 10 minut. Rozbełtane jajka powoli przelewamy do gotującej się zupy i cały czas mieszamy je widelcem w taki sposób, aby wytworzyły się cieniutkie niteczki. Zupę doprawiamy przecierem pomidorowym, octem winnym, Sambal Oelek oraz sosem sojowym. Na koniec zagęszczamy ją mąką ziemniaczaną rozmieszaną w zimnej wodzie.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy ZUPY Zupy Dieta +1 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: