Więcej zszywek z tablicy

PRZEPISY

Ciasteczka z niespodzianką,...
Grzanki czosnkowe, polecam ...
Bułeczki z czosnkiem
Składn...
Domowa pizza Capriciosa
Przepis na 20 sztuk:
1 łyżk...
Parówki w francuskim wydani...
domowe delicje
...
Składniki:
- 400 g miękkieg...
SKŁADNIKI:

Masa mleczna:

...
MROZONY SERNIK Z NUTELLA

S...
Aż ślinka leci
Ciasteczka! Genialnie prost...
.........
1208
Przepis na pyszne, domowe n...
Kurczak jak z KFC

Składnik...
NANAIMO 
Składniki na spód:...
Zaczyn

15 g świeżych drożd...
są super!
pijane misie
galaretki
mniam!
calypso

calypso

Dodane 1.02 o 23:06
Obserwuj
Składniki:
- 400 g miękkiego masła
- 300 g mleka w proszku (najlepsze pełne ‚niebieskie’
- 140 ml mleka (ok. 1/4 szklanki)
- 120 g cukru (ok. 1/4 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- wafle (u mnie 4 duże)
Przygotowanie:
Mleko przelej do rondelka a następnie dodaj cukier. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści, następnie zdejmij z ognia i wystudź. Masło utrzyj na puszystą masę (mikser ustawiłam na najwyższe obroty). Następnie, cały czas miksując, dodawaj po jednej-dwóch łyżkach schłodzonego mleka. Gdy masa będzie gładka, zmniejsz obroty miksera i dodawaj stopniowo mleko w proszku. Gdy masa będzie dokładnie wymieszana podziel ją na dwie części. Do jednej dodaj kakao i ponownie wymieszaj.
Pierwszy wafel połóż na desce do krojenia, posmaruj połową kakaowego kremu, przykryj waflem i lekko dociśnij, wyłóż całą masę jasną, wyrównaj, przykryj kolejnym waflem i ponownie lekko dociśnij. Posmaruj pozostałą masą kakaową, wyrównaj i przykryj ostatnim waflem.
Wafle postaraj się obciążyć kolejną deską do krojenia i wstaw do lodówki przynajmniej na 2-3 godziny. Gdy masa stężeje, wafle pokrój na kwadraty, albo trójkąty.

Składniki:

- 400 g miękkiego masła
- 300 g mleka w proszku (najlepsze pełne ‚niebieskie’
- 140 ml mleka (ok. 1/4 szklanki)
- 120 g cukru (ok. 1/4 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- wafle (u mnie 4 duże)
Przygotowanie:
Mleko przelej do rondelka a następnie dodaj cukier. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści, następnie zdejmij z ognia i wystudź. Masło utrzyj na puszystą masę (mikser ustawiłam na najwyższe obroty). Następnie, cały czas miksując, dodawaj po jednej-dwóch łyżkach schłodzonego mleka. Gdy masa będzie gładka, zmniejsz obroty miksera i dodawaj stopniowo mleko w proszku. Gdy masa będzie dokładnie wymieszana podziel ją na dwie części. Do jednej dodaj kakao i ponownie wymieszaj.
Pierwszy wafel połóż na desce do krojenia, posmaruj połową kakaowego kremu, przykryj waflem i lekko dociśnij, wyłóż całą masę jasną, wyrównaj, przykryj kolejnym waflem i ponownie lekko dociśnij. Posmaruj pozostałą masą kakaową, wyrównaj i przykryj ostatnim waflem.
Wafle postaraj się obciążyć kolejną deską do krojenia i wstaw do lodówki przynajmniej na 2-3 godziny. Gdy masa stężeje, wafle pokrój na kwadraty, albo trójkąty.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY