Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

sernik w cieście czekoladow...
Calzone pizza inaczej niż z...
Składniki (blaszka 24x40 cm...
placuszki z tostera (czas p...
Pizza z patelni (przepis po...
Składniki: 500 g piersi z k...
składniki: -4 placki tortil...
tortille z kurczakiem Skład...
Zupa meksykańska z mięsem m...
Super pomysł na fileta z ku...
Skład: 3 filety z kurczaka ...
Składniki (na blachę 23x37)...
Porcja dla 2 głodnych osób....
Domowe knopersy SKŁADNIKI: ...
USTA ADAMA
Laminowanie włosów - cała p...
ciasto Maxi King Składniki:...
15 Najlepszych Przepisów na...
Jak dobrać cienie pod kolor...
...
♥♥♥
DOMOWE WYBIELANIE ZĘBÓW Pot...
przeczytaj nie omijaj <333
uwielbiam takie połączenia :*
dagusia92c

dagusia92c od anusiek20

Dodane 27.10 o 15:08
Obserwuj
Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 mała czerwona cebula 1/2 papryki czerwonej 1/2 cukinii 1/2 brokuła 15 dkg sera żółtego (najlepiej 2 rodzaje) sól i pieprz sos beszamelowy 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 300 ml mleka sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej Mięso oczyścić. Grubsze kawałki rozciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Ułożyć na dnie naczynia do zapiekania (spód naczynia można posmarować masłem). Warzywa pokroić w grubszą kostkę. Wyłożyć na mięso i posolić. Ser zetrzeć na tarce. Przykryć nim warzywa. Przygotować sos. Masło roztopić w garnuszku z grubym dnem. Wsypać mąkę. Dobrze wymieszać i smażyć około 1 minuty. Odstawić z ognia i dolać część mleka. Wymieszać, by nie powstały grudki. Postawić z powrotem na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje. Czynność powtórzyć z pozostałym mlekiem. Dodać sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową. Sos wylać na wierzch zapiekanki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temp. 180C.

Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku

1 mała czerwona cebula 1/2 papryki czerwonej 1/2 cukinii 1/2 brokuła 15 dkg sera żółtego (najlepiej 2 rodzaje) sól i pieprz sos beszamelowy 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 300 ml mleka sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej Mięso oczyścić. Grubsze kawałki rozciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Ułożyć na dnie naczynia do zapiekania (spód naczynia można posmarować masłem). Warzywa pokroić w grubszą kostkę. Wyłożyć na mięso i posolić. Ser zetrzeć na tarce. Przykryć nim warzywa. Przygotować sos. Masło roztopić w garnuszku z grubym dnem. Wsypać mąkę. Dobrze wymieszać i smażyć około 1 minuty. Odstawić z ognia i dolać część mleka. Wymieszać, by nie powstały grudki. Postawić z powrotem na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje. Czynność powtórzyć z pozostałym mlekiem. Dodać sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową. Sos wylać na wierzch zapiekanki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temp. 180C.

Zszywka przypięta także na tablicach:
różne :) fit Kuchnia MIĘSA I WĘDLINY +342 innych
Zgłoś naruszenie

mirela88

A co z brokułem???jak go przyrządzić? ??

 |  14.01 o 14:13  

ania_2512

to sie jeszcze z czyms podaje? np ryzem?

 |  10.11 o 22:04  

brazowooka_

Robiłam, ale bez cukinii. Wszystkim smakowało ;)

 |  30.10 o 20:08  

gocha01022

ktoś robił?

 |  30.10 o 14:38  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: