Składniki: 500g sera twarogowego w wiaderku 1/2 szklanki
gęstej słodkiej śmietany 36% 1/3 szklanki cukru 2 jajka 1/2 szklanki nutelli 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżki budyniu śmietankowego Przygotowanie: 1. Ser twarogowy miksujemy na niskich obrotach, dodając śmietanę, jajka, cukier, mleko w proszku i proszek budyniowy. 2. Masę dzielimy na 2 porcje. Do jednej z nich dodajemy podgrzaną Nutellę. (obie masy powinny mieć podobną konsystencję, dlatego w razie potrzeby do mlecznej można dodać jeszcze trochę śmietany, lub mleka w proszku) 3. Boki formy wykładamy paskiem z papieru do pieczenia. Na środek spodu formy nakładamy, łyżkę mlecznej masy, a następnie łyżkę kakaowo-orzechowej masy i tak na zmianę, do wyczerpania składników. 4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180st. C na 10 minut, następnie zmniejszamy do 140 i pieczemy ok. 1h. 5. Po upieczeniu zostawiamy chwilę w uchylonym piekarniku, a następnie wynosimy w chłodne miejsce i zostawiamy do schłodzenia najlepiej na całą noc.
Użytkownicy także przypinają: