"Pan Tadeusz" jako epopeja narodowa.


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Ciasto Śnieżny puch

 Skład...
...
Tarta z bananami i kremem b...
Dietetyczny kurczak z broku...
Słodkie różyczki do kawy lu...
Skladniki: 500 g makaronu r...
Jagodowa bułka
Dla ilu osób...
Bruschetta Składniki: bagie...
SKŁADNIKI: 1 kg serka homog...
Makaron z kurczakiem, mozza...
Zapiekane ziemniaczki z czo...
Składniki (wyszło 9 kotletó...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
Makaron z serem po amerykań...
Roladki z kurczaka z fasolk...
Sałatka z paluszkami krabow...
SKŁADNIKI: 1 op. ryżu (ok. ...
Składniki: - 1 szkl. ryżu -...
SKŁADNIKI: 6 średniej wielk...
Podlasie słynie z baby ziem...
Kolejną perełką kuchni Podl...
Spaghetti z owocami morza (...
Kalafior zapiekany pod sero...
Składniki na 10 - 12 babecz...
PLACKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ...
grzanki na śniadanie
zaeli

zaeli od Naaajdi

Dodane 30.05 o 1:24
Obserwuj
SKŁADNIKI: 6 średniej wielkości bananów śmietanka tortowa 36%, Śnieżka do zagęszczenia Toffi krówka 1 puszka czekolada gorzka (tylko do posypki) Herbatniki maślane zwykłe margaryna do pieczenia 150 gram JAK PRZYGOTOWAĆ BANOFFEE PIE: Ciasto jest warstwowe: 3 warstwy bananów, 2 warstwy toffee, 2 warstwy śmietanki. 1. Herbatniki ugnieść na miazgę, margarynę rozpuścić, połączyć herbatniki z margaryną, przełożyć do wyłożonej folią tortownicy. Ułożyć równo łyżką spód ciasta. 2. Banany pokroić w plasterki. Najlepiej 2 banany na jedną warstwę. Położyć pierwszą warstwę bananów. 3. Puszkę Toffee otworzyć. Wyłożyć na banany warstwę toffi (1/2 puszki). 4. Śmietankę ubić z śnieżką na twardą masę. Podzielić na dwie części. Wyłożyć na toffee jedną część śmietanki. 5. Powtórzyć proces: banany, toffee, śmietanka. 6. Na wierzch wyłożyć dekoracyjnie ostatnią część bananów i posypać startą czekoladą. 7. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. INFORMACJE DODATKOWE Nie krój wszystkich bananów od razu, aby nie ściemniały.Spód ciasta można przygotować również na bardziej skomplikowany sposób. Wystarczy dodać do ciastek pokruszone migdały i orzechy laskowe. Wszystko wyłożyć do tortownicy i zapiec przez 10 - 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Bez pieczenia też dobre :) Przewidywana cena: do 17 zł Czas wykonania: 20 minut Czas oczekiwania: 2 godziny ;)

SKŁADNIKI: 6 średniej wielkości bananów śmietanka

tortowa 36%, Śnieżka do zagęszczenia Toffi krówka 1 puszka czekolada gorzka (tylko do posypki) Herbatniki maślane zwykłe margaryna do pieczenia 150 gram JAK PRZYGOTOWAĆ BANOFFEE PIE: Ciasto jest warstwowe: 3 warstwy bananów, 2 warstwy toffee, 2 warstwy śmietanki. 1. Herbatniki ugnieść na miazgę, margarynę rozpuścić, połączyć herbatniki z margaryną, przełożyć do wyłożonej folią tortownicy. Ułożyć równo łyżką spód ciasta. 2. Banany pokroić w plasterki. Najlepiej 2 banany na jedną warstwę. Położyć pierwszą warstwę bananów. 3. Puszkę Toffee otworzyć. Wyłożyć na banany warstwę toffi (1/2 puszki). 4. Śmietankę ubić z śnieżką na twardą masę. Podzielić na dwie części. Wyłożyć na toffee jedną część śmietanki. 5. Powtórzyć proces: banany, toffee, śmietanka. 6. Na wierzch wyłożyć dekoracyjnie ostatnią część bananów i posypać startą czekoladą. 7. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. INFORMACJE DODATKOWE Nie krój wszystkich bananów od razu, aby nie ściemniały.Spód ciasta można przygotować również na bardziej skomplikowany sposób. Wystarczy dodać do ciastek pokruszone migdały i orzechy laskowe. Wszystko wyłożyć do tortownicy i zapiec przez 10 - 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Bez pieczenia też dobre :) Przewidywana cena: do 17 zł Czas wykonania: 20 minut Czas oczekiwania: 2 godziny ;)

Zgłoś naruszenie

Wiktoria15015

To jest łatwe do zrobienia

 |  2.06 o 17:11  

JULA1038

PYCCHHHA <3

 |  1.06 o 12:56  

konto-usunięte

Jeeej, aż sobie chyba zrobie jutro :)

 |  28.05 o 21:24  

mugli

Toffi forever <3

 |  18.05 o 11:47  

bLoNdYnA95

Musi być smaczne :)

1  |  14.05 o 16:59  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: