SKŁADNIKI: 6 średniej wielkości bananów śmietanka
tortowa 36%, Śnieżka do zagęszczenia Toffi krówka 1 puszka czekolada gorzka (tylko do posypki) Herbatniki maślane zwykłe margaryna do pieczenia 150 gram JAK PRZYGOTOWAĆ BANOFFEE PIE: Ciasto jest warstwowe: 3 warstwy bananów, 2 warstwy toffee, 2 warstwy śmietanki. 1. Herbatniki ugnieść na miazgę, margarynę rozpuścić, połączyć herbatniki z margaryną, przełożyć do wyłożonej folią tortownicy. Ułożyć równo łyżką spód ciasta. 2. Banany pokroić w plasterki. Najlepiej 2 banany na jedną warstwę. Położyć pierwszą warstwę bananów. 3. Puszkę Toffee otworzyć. Wyłożyć na banany warstwę toffi (1/2 puszki). 4. Śmietankę ubić z śnieżką na twardą masę. Podzielić na dwie części. Wyłożyć na toffee jedną część śmietanki. 5. Powtórzyć proces: banany, toffee, śmietanka. 6. Na wierzch wyłożyć dekoracyjnie ostatnią część bananów i posypać startą czekoladą. 7. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. INFORMACJE DODATKOWE Nie krój wszystkich bananów od razu, aby nie ściemniały.Spód ciasta można przygotować również na bardziej skomplikowany sposób. Wystarczy dodać do ciastek pokruszone migdały i orzechy laskowe. Wszystko wyłożyć do tortownicy i zapiec przez 10 - 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Bez pieczenia też dobre :) Przewidywana cena: do 17 zł Czas wykonania: 20 minut Czas oczekiwania: 2 godziny ;)
Użytkownicy także przypinają:
Wiktoria15015
To jest łatwe do zrobienia
JULA1038
PYCCHHHA <3
konto-usunięte
Jeeej, aż sobie chyba zrobie jutro :)
mugli
Toffi forever <3
bLoNdYnA95
Musi być smaczne :)