Więcej zszywek z tablicy

mix

Prośbę mam! Poszukuje tych ...
Mini Tatuaż – TOP 23 Kobiec...
...
...
Pyszne kruche ciastka z kok...
BEZLITOSNA TABATA - INTERWA...
phoenix
Pasta jajeczna z brokułami
Serowe muffiny z warzywami
Kotleciki z kalafiora i pie...
Arbuzowiec, ciasto z arbuze...
Zapotrzebowanie kaloryczne
colores
haha fajne:D
...
Składniki: Biszkopt: 3 jajk...
***
...
Ciastka czekoladowe bezglut...
Runy
Dead Awake (2016) - Kate Bo...
to już było, ale jest świetne
Oj tak xD
PĄCZKI NA PIWIE
W CYNAMONOW...
Blondie (Brownie z białą cz...
Gorąca czekolada w 10 minut!

Więcej zszywek ze źródła

kucharskieprzepisybetty.blogspot.com

Kostka Rafaello bez pieczenia Kostka Rafaello bez pieczenia Kostka Rafaello bez pieczen...

Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2

szklanki cukru Forma 23/23 cm 1. Żółtka oddzielamy od białek. 2. Z białek ubijamy pianę na sztywno. Kiedy piana zacznie się tworzyć maleńką strużką dosypujemy cukier, cały czas miksując. Cukier musi się zdążyć rozpuścić w białku, a w finale piana musi być sztywna tak by naczynie z nią można było odwrócić do góry dnem. 3. Dodajemy żółtka wlewając je stopniowo do misy miksera. Całość miksujemy na zwolnionych obrotach do połączenia składników. 4. Mąkę przesiewamy i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Należy zwrócić uwagę by nie zniszczyć piany, dlatego najlepiej wymieszać ciasto przy użyciu szpatułki sylikonowej lub zwykłej łyżki. 5. Dno formy wykładamy pergaminem, boków niczym nie smarujemy. 6. Wlewamy ciasto do tortownicy i wkładamy do nagrzanego do 170°C piekarnika na 20 minut. 7. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest gotowe. 8. Od razu wyciągamy i energicznym ruchem rzucamy z wysokości kolan (około 50 cm) na podłogę lub kuchenny blat. 9. Zostawiamy ciasto w tortownicy do całkowitego ostygnięcia. Sernik 1 kg twarogu z wiaderka 4 dojrzałe banany (muszą być dojrzałe by były słodkie) 500 ml śmietanki kremówki 36% 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka turkusowa 1 galaretka szafirowa 300 ml wrzącej wody Banany włożyć do misy miksera, zalać śmietanką i przy użyciu blendera zmiksować. Ewentualnie rozgnieść je dokładnie widelcem i zmiksować ze śmietanką. Do bananowej masy dodać twaróg i razem wymieszać, nie zbyt długo by masa nie gęstniała. Zagotować 300 ml wody. Podzielić do 3 szklanek, do każdej szklanki wsypać po jednej galaretce i dokładnie wymieszać by się rozpuściła. (Nie gotować!) Masę serową podzielić na 3 równe części. (Dla ułatwienia można zważyć je lub użyć jednakowych naczyń.) Gdy galaretka nieco przestygnie, dodać z pierwszej miski 1 łyżkę masy do galaretki cytrynowej, wymieszać i z powrotem wlać do masy serowej. Po czym dokładnie wymieszać mikserem. Z drugiej miski masę tak samo wymieszać z galaretką turkusową, a z trzeciej ze szafirową. Gdy masy będą gęstnieć przełożyć je łyżką do tortownicy bezpośrednio na biszkopt. Z każdego koloru po jednej łyżce, naprzemiennie do wyczerpania wszystkich trzech kolorów, tak by powstały kolorowe obłoczki. Wypełnioną tortownicę od razu wstawić do lodówki. Wierzch 1 galaretka szafirowa Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody (czyli o 100 ml mniej niż podają na pakowaniu), dokładnie wymieszać i odstawić by zaczęła lekk...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: