Więcej zszywek z tablicy

Kuchennie

Błękitny sernik jogurtowy
Luksusowy sernik z mango
Sałatka drobiowa z tzatziki...
Składniki: Biszkopt z 3 jaj...
sałatka z tuńczyka w cieści...
Warstwowa sałatka wielkanoc...
...
....
Kostka kawowa Składniki: Bi...
Krem z marchewki i dyni
Racuszki śmietankowe Składn...
Kup niekrojony chleb, natni...
Podsmażone na maśle tosty z...
MAZUREK CZEKOLADOWY 'N...
Kokosowe naleśniki
Naleśniki czekoladowe krok ...
Ciasto naleśnikowe biszkoptowe
właśnie zrobiłam taki oto c...
....
TWOI GOŚCIE ZANIEMÓWIĄ KIED...
Chałwowiec -bez pieczenia. ...
wyglada efektownie☺☺☺☺
Mmmmmm... :)
Ciasto miętusek - ILOVEBAKE.PL
Składniki na sernik na zimn...
Naleśniki z farszem z kurcz...
CrunchyPunk

CrunchyPunk od ilonica

Dodane 18.04 o 20:49
Obserwuj
Składniki: Biszkopt z 3 jajek >Przepis na biszkopt< - 500ml śmietany kremówki - 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny - 1/4 szkl gorącego mleka - dżem truskawkowy - około 1/2 kg truskawek - 1 opakowanie waniliowego Ptasiego Mleczka E.Wedel - 2 galaretki truskawkowe Sposób wykonania: Upiec biszkopt w kwadratowej formie (25cm). Ostudzić i odciąć wierzch. Biszkopt posmarować cienką warstwą dżemu truskawkowego i ułożyć warstwę truskawek pokrojonych w plasterki. Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącym mleku. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać żelatynę. Masę przełożyć na warstwę truskawek i wyrównać powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut masa powinna już zastygnąć. Na warstwę śmietany układamy Ptasie Mleczko które kroimy najpierw na kawałki część na pół a część na 1/4 długości. Układamy je jedno przy drugim na całej powierzchni przeplatając w niektórych miejscach truskawkami. Galaretkę robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Zimną galaretką która już prawie zastyga zalewamy wierzch ciasta aby pokryła całe Ptasie Mleczko. Wstawiamy do lodówki aby galaretka dobrze zastygła. Smacznego!

Składniki: Biszkopt z 3 jajek >Przepis na biszkopt<

- 500ml śmietany kremówki - 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny - 1/4 szkl gorącego mleka - dżem truskawkowy - około 1/2 kg truskawek - 1 opakowanie waniliowego Ptasiego Mleczka E.Wedel - 2 galaretki truskawkowe Sposób wykonania: Upiec biszkopt w kwadratowej formie (25cm). Ostudzić i odciąć wierzch. Biszkopt posmarować cienką warstwą dżemu truskawkowego i ułożyć warstwę truskawek pokrojonych w plasterki. Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącym mleku. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać żelatynę. Masę przełożyć na warstwę truskawek i wyrównać powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut masa powinna już zastygnąć. Na warstwę śmietany układamy Ptasie Mleczko które kroimy najpierw na kawałki część na pół a część na 1/4 długości. Układamy je jedno przy drugim na całej powierzchni przeplatając w niektórych miejscach truskawkami. Galaretkę robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Zimną galaretką która już prawie zastyga zalewamy wierzch ciasta aby pokryła całe Ptasie Mleczko. Wstawiamy do lodówki aby galaretka dobrze zastygła. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzonko Jedzonko <3 Słodkości ciasta +232 innych
Zgłoś naruszenie

Dirtch

Wydaje się proste do zrobienia :)

 |  19.04 o 12:37  

joasia2308

na pewno zrobie :)

 |  15.04 o 16:46  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: