Więcej zszywek z tablicy

PYCHA <3

Pizza z Tortilli z Serem Pr...
Tort tiramisu. Przepis po k...
SKŁADNIKI CIASTO 160 g mąki...
Składniki Ciasto: 1,5 szkla...
Śmietankowe serca Składniki...
Może kogoś zainspiruje :) a...
Zupa krem „góralska” z serk...
Mercedes wśród serników – p...
...
ciasto "Zmierzch"...
Tarta Rafaello
20-MINUTE LEMON PESTO PENNE...
Proste Czekoladowe Ciastecz...
Ciasto Ferrero Rocher - tut...
Sernik z białą czekoladą i ...
...
Bananowe tiramisu
Mini pizze na przyjęcie i i...
Składniki: makaron lasagne ...
Tort Andaluzja Składniki na...
baaaanana!
Cukierki :)
...
...
Składniki: Na ciasto: 200g ...
Ciasto kinder pingui *.*
oliwia22

oliwia22 od aneta7189

Dodane 2.12 o 21:03
Obserwuj
Składniki Ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki wody 2 łyżki oleju 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego mała cebula pomidor 2 pieczarki garść kukurydzy konserwowej 6 plastrów salami 100g tartej mozzarelli 1 jajko łyżeczka maku oregano sól wyciete Przygotowanie 1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. 2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, po czym posypujemy całość tartym serem. 3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Jeśli będzie problem z sklejeniem boków można lekko boki posmarować wodą, wtedy będą się łatwiej sklejać.Pozostawiamy bułki na jakieś 15 min aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, jakieś 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia.

Składniki Ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki

wody 2 łyżki oleju 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego mała cebula pomidor 2 pieczarki garść kukurydzy konserwowej 6 plastrów salami 100g tartej mozzarelli 1 jajko łyżeczka maku oregano sól wyciete Przygotowanie 1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. 2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, po czym posypujemy całość tartym serem. 3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Jeśli będzie problem z sklejeniem boków można lekko boki posmarować wodą, wtedy będą się łatwiej sklejać.Pozostawiamy bułki na jakieś 15 min aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, jakieś 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy Ulubione przepisy jedzonko. +75 innych
Zgłoś naruszenie

radziej

zaje ;)

 |  6.12 o 10:57  

Rita243

i jak dobre te bułeczki ?

 |  29.11 o 10:38  

naszywka

Jeszcze nigdy nie piekłam żadnego pieczywa ale jak zobaczyłam te bułki, to pomyślałam, że warto raz spróbować! :)

 |  27.11 o 12:06  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: