Więcej zszywek z tablicy

Food inspirations

kurczaki :D
Wyglądają pysznie
Faszerowane ziemniaki na gr...
Składniki: ciasto: 250 ml c...
Mus czekoladowy ❤
Pyszności...
Chciałby ktoś tego typu tor...
Mmm..
Naleśniki~
Kubeczki ^^
#Mmm#goodstartinthemornig#c...

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

Ciasto z sezamem bananowy omlet racuszki budyniowe z bananami brokułowo-ziemniaczane krok... Chałwowiec - bez pieczenia Pani Walewska bez pieczenia Ciasto Malakoff - bez piecz... zapiekanka gołąbkowa Bajaderka pod pierzynką

na...

Składniki: ciasto: 250 ml ciepłego mleka 30 g świeżych

drożdży 3 szklanki mąki tortowej 1 jajko 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli farsz: 1,5 łyżki masła 150 g szynki lub polędwicy w plasterkach 3 ząbki czosnku 2 garści świeżego szpinaku 6 pomidorów suszonych ser mozzarella ( 200 g ) Sposób wykonania: Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłym mleku, odstawić. Mąkę przesiać do miski, dodać sól i jajko, następnie miękkie masło i mleko z drożdżami. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, w razie potrzeby można podsypać mąką. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. W czasie, gdy ciasto rośnie przygotować farsz. Masło rozpuścić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę szynkę i smażyć, aż szynka się lekko zarumieni. Dodać pokrojony drobno czosnek i smażyć razem ok. 1 minuty. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na posypaną mąką stolnicę. Dosyć cienko rozwałkować na kształt prostokąta (patrz zdj.) Na całej powierzchni rozłożyć liście szpinaku i posypać połową startej mozzarelli. Przy jednej krawędzi ułożyć połowę czosnkowej szynki i pokrojonych suszonych pomidorów.Ciasto ściśle zwinąć w rulon, tak, by miejsce złączenia znalazło się pod spodem. Pokroić na kawałki 6-7 centymetrowe. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć i odstawić na 20 minut do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch bułeczek posmarować olejem. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180 C przez 20-25 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Bułeczki można przygotować kilka godzin wcześniej i już wyrośnięte, przechowywać pod przykryciem w lodówce.

Polubili: kasia25193
Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzonko Food Przekąski imprezowe Pysznościii <3 +371 innych
Zgłoś naruszenie

szanelka04

wygladaja przesmacznie, tez je zrobie :)

1  |  7.12 o 10:57   Pokaż odpowiedzi

ILoveHorse

Mmm...wyglada pysznie

 |  29.11 o 21:28  

zjemto

Proszę nie kopiować przepisów, wystarczy podać link do przepisu albo korzystać z wtyczki "zszywki", która sama przekieruje na bloga. Link do przepisu zjemto.blox.pl/2014/11/Buleczki-z-szynka-czosnkowa.html

1  |  26.11 o 10:47  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: