Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

De volaille według Michela ...
Składniki: ciasto: 3 szklan...
myeff0rt

myeff0rt od paula57

Dodane 17.06 o 2:22
Obserwuj
Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki 30 g świeżych drożdży 2 łyżki mleka 1 łyżeczka soli szczypta cukru 2 łyżki oleju 1 szkl. letniej wody sos pomidorowy: 300 ml przecieru pomidorowego (najlepiej domowego, ale może być z kartonu) 1 ząbek czosnku 1/2 łyżki oliwy 5 listków świeżej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego oregano sól pieprz mielony Drożdże, ze szczyptą cukru rozpuścić w ciepłym mleku. Odstawić na 10 minut.Mąkę przesiać do miski, dodać sól, drożdże z mlekiem, wodę i olej. Zagnieść ciasto i wyrabiać ok 5 minut. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Ciasto powinno podwoić swą objętość. W czasie gdy ciasto wyrasta, przygotować sos.Na oliwie zeszklić drobno pokrojony czosnek. Wlać przecier. Dodać zioła sól i cukier. Dusić na małym ogniu ok 20 minut, aż sos nieco zgęstnieje. Na koniec doprawić mielonym pieprzem.Ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Rozciągnąć lub lekko rozwałkować, tworząc koło o śr 30 cm.( Jeśli lubicie cienką pizzę, podzielcie ciasto na dwie części i otrzymacie dwie pizze.)Na środku ciasta narysować okrąg i pokroić go na 8 części (patrz zdj.) Nie pokrojoną część ciasta posmarować sosem, ułożyć mozarellę i dowolne dodatki. Trójkąty powstałe po pocięciu środka, zakładać pod brzeg ciasta. Wierzch posmarować mlekiem i posypać dowolnymi ziołami ( u mnie bazylia ). Odstawić na 10 minut, by ciasto lekko się napuszyło.Piec w temp. 220C ok 10-15 minut.

Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki 30 g świeżych

drożdży 2 łyżki mleka 1 łyżeczka soli szczypta cukru 2 łyżki oleju 1 szkl. letniej wody sos pomidorowy: 300 ml przecieru pomidorowego (najlepiej domowego, ale może być z kartonu) 1 ząbek czosnku 1/2 łyżki oliwy 5 listków świeżej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego oregano sól pieprz mielony Drożdże, ze szczyptą cukru rozpuścić w ciepłym mleku. Odstawić na 10 minut.Mąkę przesiać do miski, dodać sól, drożdże z mlekiem, wodę i olej. Zagnieść ciasto i wyrabiać ok 5 minut. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Ciasto powinno podwoić swą objętość. W czasie gdy ciasto wyrasta, przygotować sos.Na oliwie zeszklić drobno pokrojony czosnek. Wlać przecier. Dodać zioła sól i cukier. Dusić na małym ogniu ok 20 minut, aż sos nieco zgęstnieje. Na koniec doprawić mielonym pieprzem.Ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Rozciągnąć lub lekko rozwałkować, tworząc koło o śr 30 cm.( Jeśli lubicie cienką pizzę, podzielcie ciasto na dwie części i otrzymacie dwie pizze.)Na środku ciasta narysować okrąg i pokroić go na 8 części (patrz zdj.) Nie pokrojoną część ciasta posmarować sosem, ułożyć mozarellę i dowolne dodatki. Trójkąty powstałe po pocięciu środka, zakładać pod brzeg ciasta. Wierzch posmarować mlekiem i posypać dowolnymi ziołami ( u mnie bazylia ). Odstawić na 10 minut, by ciasto lekko się napuszyło.Piec w temp. 220C ok 10-15 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pyszności :D przepisy Pomysły le ja +417 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

sumirati

Taka odświętna pizza. Wygląda rewelacyjnie i w jednej chwili zniknęła ze stołu. Oczywiście nadzienie zmodyfikowałam wg upodobań rodzinki :-)

 |  11.06 o 19:17  

Kajcia61

co to ma być!jakiś tłusty wieniec milion kalori!!co w tym takiego super co!

 |  3 24.09 o 19:18   Pokaż odpowiedzi

Blondi_katarzyna

swietne :)

1  |  18.07 o 21:33  

k_mac

najlepszy przepis na ciasto jaki dotad robilam REWELACJA

1  |  12.07 o 21:19  

lalaa999

Robiłam niedawno i normalnie pycha :) Polecam!

1  |  30.06 o 18:02  

tiniczka77

wiem już co będzie jutro na obiad ;) dzięki :))

2  |  29.06 o 11:26  

xyztka

przed chwilą zrobiłam i super wyszło

2  |  25.06 o 20:53  

maciej93

bardzo smakowicie wygląda ślinka cieknie

1  |  24.06 o 22:55  

EsZet

koniecznie musze sprobowac:-)

1  |  24.06 o 19:49  

oliviaa007

wygląda smakowicie !

1  |  24.06 o 15:58  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: