Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Sernik oreo
sosy na grilla
sosy
Zupa gulaszowa-szybka wersja
Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Czekoladowo-piernikowa rozkosz
CIASTO BEZ PIECZENIA W 10 M...
Kurczak na piwie (link w ko...
ZAPIEKANKA Z CUKINII I SOS ...
ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE
Składniki: ciasto na pizze:...
Ciasto budyniowe bez piecze...
Milky Way bez pieczenia. Sk...
Puszysta chmurka. Składniki...
Ciasto. Spód: 6 białek 160 ...
Ciasto krówka budyniowa na ...
Penne z kurczakiem w pikant...
Składniki na sajgonki z kis...
Lany chrust
Faworki na piwie + 5 zasad ...
Ciasto inspirowane batoniki...
Ciasto z bananami, super ła...
Placuszki z chia
Dietetyczne kokosanki-owsianki
Owsiane fit ciasteczka :) B...
FIT omlet z warzywami! Prze...
workout21

workout21 od Marzenia_Agi

Dodane 23.08 o 21:11
Obserwuj
Składniki: ciasto na pizze: 300 g mąki pszennej 200 ml wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól do smaku sos i dodatki: puszka przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy zioła prowansalskie, sól pieprz - po szczypcie 100 g wędliny drobiowej 200 g mozzarelli KROK 1: Wszystkie składniki na ciasto na pizze mieszam, a potem wyrabiam. Ma konsystencję podobną do pierogowego ciasta. W tym czasie robię sos podsmażając przecier pomidorowy z oliwą i przyprawami. KROK 2: Dzielę na 3 części, bo będą z tego 3 pizze. KROK 3: Wałkuję na blacie podsypanym mąką. KROK 4: Patelnię (zimną) smaruję lekko olejem lub oliwą i kładę rozwałkowany płat. Stawiam na ogniu i podsmażam, aż od spodu będzie zrumieniona. Wtedy obracam i smaruję sosem. KROK 5: Nakładam dodatki i przykrywam pokrywą. Tak smażę aż roztopi się ser, a dół będzie rumiany. Podaję póki gorąca!

Składniki: ciasto na pizze: 300 g mąki pszennej 200

ml wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól do smaku sos i dodatki: puszka przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy zioła prowansalskie, sól pieprz - po szczypcie 100 g wędliny drobiowej 200 g mozzarelli KROK 1: Wszystkie składniki na ciasto na pizze mieszam, a potem wyrabiam. Ma konsystencję podobną do pierogowego ciasta. W tym czasie robię sos podsmażając przecier pomidorowy z oliwą i przyprawami. KROK 2: Dzielę na 3 części, bo będą z tego 3 pizze. KROK 3: Wałkuję na blacie podsypanym mąką. KROK 4: Patelnię (zimną) smaruję lekko olejem lub oliwą i kładę rozwałkowany płat. Stawiam na ogniu i podsmażam, aż od spodu będzie zrumieniona. Wtedy obracam i smaruję sosem. KROK 5: Nakładam dodatki i przykrywam pokrywą. Tak smażę aż roztopi się ser, a dół będzie rumiany. Podaję póki gorąca!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy « ρяzєριѕу » Kuchnia Food +109 innych
Zgłoś naruszenie

nie_dzis

Całkiem dobra :) to nie to samo co z ciasta drożdżowego, ale jest OK.

 |  7.10 o 21:00  

tulusiu

może być ciekawe, spróbuję

 |  21.08 o 13:58  

rakwspak1962

wypróbujemy...

 |  18.08 o 17:27   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: