Praca organiczna w pozytywizmie


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

DOMOWY KEBAB: TOP 10 Najlep...
WEGETARIAŃSKIE KOTLETY | my...
szybki obiad Na pateni pods...
Dania i Przekąski z Grilla ...
Sałatka z pomidorami suszon...
Zupa-krem pieczarkowa po pr...
Jajka faszerowane w trzech ...
Domowa Tarta na Słono: 12 P...
MENU WIELKANOCNE -śniadanie...
jajka, tulipany
Filety z kurczaka zapiekane...
Kurczak nadziewany kurkami ...
Puchaty omlet serowo-warzywny
Składniki Filet z łososia o...
Zupa Krem: 12 Pysznych Prze...
   Kurczak z ryżem po meksy...
Składniki ok. 18 sztuk 3 du...
Tajski makaron z kurczakiem...
Kuskus z brokułami i indykiem
Dania i Przekąski z Parówek...
Kluski śląskie
Chleb z ziarnami
Tarta za szpinakiem i suszo...
Romantyczna Kolacja: 15 Pys...
OMLET Z WARZYWAMI I SEREM
Mielone z piekarnika
EwelinaPND

EwelinaPND

Dodane 28.02 o 21:01
Obserwuj

Składniki Filet z łososia ok.

300-400g Śmietana kwaśna 18% do zup i sosów 200g Musztarda chrzanowa 2 łyżeczki Olej rzepakowy Pieprz do smaku Sól do smaku Koperek 1 pęczek Pietruszka 1 pęczek Cytryna 1 mały kawałek Żółtko 1 sztuka DSC_0373 Wykonanie: Filety umyć i pokroić na porcje podobnej wielkości. Doprawić je solą i pieprzem, po czym skropić sokiem z cytryny. Filety z łososia smażyć około 5 minut na mocno rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni i przykryć talerzykiem, by ryba nie ostygła i nie przesuszyła się. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać musztardę, wymieszać. Dodać kwaśną śmietanę i zagotować, delikatnie mieszając. Do sosu dodać posiekany koperek, pietruszkę i żółtko. Mieszać do czasu aż sos nieco się zredukuje i zgęstnieje. Ewentualnie doprawić sos solą i pieprzem, polać nim filety z łososia. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: