Już 10.07.2020 o 20:00 pierwszy live sprzedażowy. Zapisz się tutaj i wykorzystaj super okazje!

Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Składniki

- galaretka o sm...
...
cynamon
słodko ;)
kolorowo < 33
Wykorzystanie dziurkacza pr...
Pomysł na spakowanie prezentu
Wystarczą kolorowe wstążki :)
filcowa koniczynka
bilecik z reniferem
Panda
Granatowy :)
sówki
kotek
...
paleta
Kalendarz dla dzieci
kill me softly
fajne
Art Deco Ring
*_*
autumn 2
smoky stone ring
Donna
maluszki
Donna
zducha

zducha od studentkadaga

Dodane 1.03 o 18:34
Obserwuj
Składniki

- galaretka o smaku truskawkowym: 1 opakowanie
- galaretka o smaku owoców leśnych: 1 opakowanie
- śmietana kremówka 30%: 400 gramów
- Żelatyna: 1 łyżeczka
- cukier waniliowy: 4 łyżeczki
- kandyzowana wiśnia: 12 sztuk
Sposób przygotowania
1.
Każdą galaretkę rozpuścić zgodnie z informacją na opakowaniu, zniejszając tylko ilość wody (jeśli na opakowaniu jest dodać 500 ml, to dodajemy 450 ml). Galaretki pozostawić do ostygnięcia.
2.
Schłodzone galaretki wlać do przygotowanych naczyń. Każde naczynie ustawić pod kątem, tak aby zastygająca galaretka była przechylona. Pozostawić w miejscu chłodnym do stężenia.
3.
Schłodzoną śmietanę ubić dodając cukier waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody.
4. galareka owocowa - krok 4
Łączymy galaretki z bitą śmietaną. Ozdabiamy kandyzowaną wisienką.

Składniki


- galaretka o smaku truskawkowym: 1 opakowanie
- galaretka o smaku owoców leśnych: 1 opakowanie
- śmietana kremówka 30%: 400 gramów
- Żelatyna: 1 łyżeczka
- cukier waniliowy: 4 łyżeczki
- kandyzowana wiśnia: 12 sztuk
Sposób przygotowania
1.
Każdą galaretkę rozpuścić zgodnie z informacją na opakowaniu, zniejszając tylko ilość wody (jeśli na opakowaniu jest dodać 500 ml, to dodajemy 450 ml). Galaretki pozostawić do ostygnięcia.
2.
Schłodzone galaretki wlać do przygotowanych naczyń. Każde naczynie ustawić pod kątem, tak aby zastygająca galaretka była przechylona. Pozostawić w miejscu chłodnym do stężenia.
3.
Schłodzoną śmietanę ubić dodając cukier waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody.
4. galareka owocowa - krok 4
Łączymy galaretki z bitą śmietaną. Ozdabiamy kandyzowaną wisienką.

Zgłoś naruszenie

marzena0603

Latwe i smaczne...

23.02 o 19:11    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY