Bycie patriotą: czy to takie łatwe? "Syzyfowe prace" i "Latarnik"


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

serowo-ziemniaczane kule z ...
Zupa kukurydziana jest szyb...
Kartacze ekspesowe
Przekąski z Ciasta Francusk...
Kurczak z cukinią
TOP 10 Najlepszych Przepisó...
Kotlety Siekane z Piersi Ku...
Kotlety brokułowo - serowe
zupa dyniowo-paprykowa
Zupa z ziemniaków
Piersi kurczaka w sosie curry
rolada z kurczakiem, szpina...
Mini pizze z mozarellą i po...
Danie jednogarnkowe z ziemn...
Gulasz z kurczaka z pieczar...
Składniki na 12 sztuk: 1 op...
Rolada serowa z kurczakiem ...
Zupa gulaszowa
Jedzenie do Pracy: TOP 15 N...
omomoommm <3
Zupa jarzynowa, którą wszys...
Knedle ze śliwkami przepis ...
Zupa Krem: 12 Pysznych Prze...
Mielone Nadziane Szpinakiem...
Schab pieczony w ketchupie ...
Pyzy z mięsme(link w koment...
eve260

eve260 od Kakarinaa88

Dodane 17.10 o 12:00
Obserwuj

Składniki na 12 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego

(275g) ok. 70g szynki lub innej wędliny ok. 100g startego na tarce żółtego sera ok. 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 duże jajko 60ml kwaśnej śmietany np. 18% sól, pieprz Ciasto lekko rozwałkować. Szklanką o wymiarach ok. 8cm wyciąć 12 kółek. Foremkę na muffinki (babeczki) nasmarować lekko masłem. Włożyć kółka, każde nakłuć widelcem. Nałożyć szynkę i ser. Jajko lekko ubić ze śmietaną. Dodać szczypiorek, sól i pieprz. Do każdego otworu wlać po łyżeczce masy. Piec w nagrzanym do 180-190 piekarniku ok. 25 minut. Serwować na ciepło.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: