

Składniki (na 3-4 porcje) - 80 dag suchego twarogu
(użyłam półtłustego) - 8 dag masła - 3 jajka - 10 dag kaszy manny - 3 dag mąki pszennej - sól - kwaśna śmietana 18% do polania i cukier kryształ do posypania Twaróg zemleć i dobrze utrzeć dodając miękkie masło, jajka, mannę, mąkę oraz sól (ucierałam krótko mikserem tak, żeby w ser dobrze wmieszać jajka, a potem wyrabiałam już ręcznie). Formować nieduże knedle i wkładać na osolony wrzątek. Gotować aż knedle wypłyną do góry i jeszcze chwilkę. Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Można też polać je bułką tartą zrumienioną na maśle i również posypać cukrem.
Użytkownicy także przypinają:
Reklama: