Więcej zszywek z tablicy

Desery

Lody Zapp! Składniki: 1 pus...
Rafaello – ciasto kokosowe
Domowe lody, mniam *.*
Kokosowe kuleczki w gorzkie...
* Słonecznikowiec *
* Sernik Snickers *
Ciasto cappuccino z kokosow...
Ciasto z płatkami owsianymi...
ciasto - krówka
Nie możliwe: kruche ciastec...
TORT BIAŁA TRUSKAWKA walent...
Wafelek jak knoppers warstw...
babeczki czekoladowe
Maxi King White - ciasto be...
Ciasto biały lion. Przepis ...
ciasto orzechowo - kokosowe...
Przepisy na wszystkie smoot...
BOSKIE CIASTO "BOUNTY&...
* Hot Chocolate *
Ciasteczka z dżemem malinowym
Babeczki czeeeekoladowe *.^...
Pączki pieczone w trzech sm...
Babeczki z kaszy jaglanej z...
Pączki light na tłusty czwa...
Składniki na 35 sztuk: 125 ...
PĄCZKI LUKSUSOWE NA MĄCE ZA...
maryzz

maryzz od KiraSilverBlade

Dodane 3.02 o 1:42
Obserwuj
Składniki na 35 sztuk: 125 g masła zimnego i pokrojonego w plastry, 1/3 szklanki cukru pudru, 1 żółtko, 110 g mąki pszennej, 110 g zmielonych migdałów lub orzechów laskowych,1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub z migdałów, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli... Ponadto: dowolny dżem do do wypełnienia ciastek, najlepszy gęsty. Wszystkie składniki na ciastka umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania gładkiego kruchego ciasta (składniki można też zagnieść ręcznie). Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą, schłodzić do 60 minut w lodówce. Po tym czasie z ciasta odrywać kawałki ciasta i formować nieduże kulki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach (urosną podczas pieczenia). Palcem lub końcem drewnianej łyżki w każdej kulce zrobić wgłębienie. Wgłębienia wypełnić dżemem. Piec w temperaturze 170ºC przez 13 - 15 minut lub do lekkiego zarumienienia ciastek.

Składniki na 35 sztuk: 125 g masła zimnego i pokrojonego

w plastry, 1/3 szklanki cukru pudru, 1 żółtko, 110 g mąki pszennej, 110 g zmielonych migdałów lub orzechów laskowych,1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub z migdałów, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli... Ponadto: dowolny dżem do do wypełnienia ciastek, najlepszy gęsty. Wszystkie składniki na ciastka umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania gładkiego kruchego ciasta (składniki można też zagnieść ręcznie). Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą, schłodzić do 60 minut w lodówce. Po tym czasie z ciasta odrywać kawałki ciasta i formować nieduże kulki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach (urosną podczas pieczenia). Palcem lub końcem drewnianej łyżki w każdej kulce zrobić wgłębienie. Wgłębienia wypełnić dżemem. Piec w temperaturze 170ºC przez 13 - 15 minut lub do lekkiego zarumienienia ciastek.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły Żarełko xD przepisy kulinarie +2 innych
Zgłoś naruszenie

KiraSilverBlade

Bardzo dobre!

 |  31.01 o 1:22  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: