Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Składniki (na 4 porcje): - ...
Dorsz w płatkach migdałowyc...
spód: 70 g mąki pszennej 15...
Razowa tarta z kurczakiem, ...
Serniczki Raffaello z malin...
Bavette aglio e olio z cuki...
BURGER IDEALNY. PO PROSTU.
naleśniki po meksykańsku
drożdżówki z serem pyszotka
Ganache (ganasz) czekoladowy
Przepis na makaron w kremow...
Pomysł na pieczarki faszero...
ziemniaczki nadziewane brok...
Tartaletki z kremem śmietan...
Ogórki małosolne

Klasyka p...
ziemniaczki z boczkiem z grila
Gofry budyniowe - Wypieki B...
Tort kokosowo - truskawkowy
Sałatka makaronowa z kurcza...
SAŁATKA BROKUŁOWA
Sałatka z jajek
BURGERY wołowe z karmelizow...
Sałatka z fetą i migdałami
...
Kopiec kreta z frużeliną ma...
Pyszna, zdrowa i dietetyczn...
Zapiekanka makaronowa z boc...
Justina00

Justina00

Dodane 28.02 o 7:50
Obserwuj
Składniki (na 4 porcje): - 20 dużych muszli makaronowych nadzienie: - 2 szalotki - 50 g wędzonej szynki - 250 g pieczarek - 250 g fety - 3 łyżki natki pietruszki - 2-3 łyżki masła sos pomidorowy: - 2 puszki pomidorów krojonych - 2 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki cukru - odrobina pieprzu - ewentualnie tarty parmezan (u mnie ser grana padano) do posypania Muszle makaronowe ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Przygotowanie farszu: szalotki drobno posiekać, szynkę i fetę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki. Szalotki zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając przez ok. 4 minuty. Dodać pieczarki i smażyć, aż powstały sos odparuje. Przestudzić. Do letniego farszu dodać natkę i fetę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie sosu: wszystkie składniki umieścić w rondelku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować przez 10 minut. Gotowy sos wlać do żaroodpornej formy. Ugotowane muszle makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w formie z sosem. Całość ewentualnie posypać delikatnie tartym parmezanem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać przez około 20 minut.

Składniki (na 4 porcje): - 20 dużych muszli makaronowych

nadzienie: - 2 szalotki - 50 g wędzonej szynki - 250 g pieczarek - 250 g fety - 3 łyżki natki pietruszki - 2-3 łyżki masła sos pomidorowy: - 2 puszki pomidorów krojonych - 2 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki cukru - odrobina pieprzu - ewentualnie tarty parmezan (u mnie ser grana padano) do posypania Muszle makaronowe ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Przygotowanie farszu: szalotki drobno posiekać, szynkę i fetę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki. Szalotki zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając przez ok. 4 minuty. Dodać pieczarki i smażyć, aż powstały sos odparuje. Przestudzić. Do letniego farszu dodać natkę i fetę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie sosu: wszystkie składniki umieścić w rondelku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować przez 10 minut. Gotowy sos wlać do żaroodpornej formy. Ugotowane muszle makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w formie z sosem. Całość ewentualnie posypać delikatnie tartym parmezanem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać przez około 20 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzonko magia jedzenia Mój styl kuchnia +1 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: