Streszczenie dramatu: Williama Szekspira: „Makbet"


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Tarta z białej czekolady pr...
Zupa szpinakowa z czosnkiem
tort orzechowy Kinder Bueno
spalamy oponkę ;)
Kurczak z gruszką w sosie z...
Fusilloni z boczkiem w pomi...
Coxinha de galinha
nutella
AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI:

Sk...
Krem z cukinii

1/2 litra b...
Spiralki - Zakręcone, zioło...
Zupa Serowa

Co kupić
1 lit...
Przepis na klasyczny sernik...
W głębokiej patelni podsmaż...
silikonowe foremki do lodu ...
Sałatka z pęczaku 

- szkla...
Placuszki/Kotleciki z kaszy...
:*** :> <3 <3 <...
Obiad:* <3 <3 <3 :...
Szybkie ciastka z kawałkami...
Zakręcone bułeczki z nutell...
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZA...
Piwo kremowe z Harrego Pott...
.Kremowa tarta truskawkowa ...
Składniki:

pół szklanki po...
papryka nadziewana serem w ...
Bowie

Bowie od wero_nika18

Dodane 13.07 o 13:07
Obserwuj
Składniki na 4 porcje:

200 g jagód lub borówek amerykańskich
świeżo wyciśnięty sok z połowy niedużej cytryny
60 g cukru
300 ml śmietany kremówki 36%
100 ml mleka
3 łyżeczki żelatyny w proszku
1/4 szklanki gorącej wody
Dodatkowo:

150 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
1 łyżeczka cukru pudru
jagody lub borówki amerykańskie, do dekoracji
W małym garnuszku umieścić jagody, sok z cytryny, cukier. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, zmiksować blenderem. Przestrzeć przez sitko by pozbyć się skórek.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.

Do drugiego garnuszka wlać śmietanę kremówkę, mleko, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać przetarte jagody, rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Wystudzić w temperaturze pokojowej. Garnuszek umieścić w lodówce, mieszając od czasu do czasu. Gdy zacznie gęstnieć podzielić równo pomiędzy 4 salaterki. Schłodzić przez całą noc w lodówce.

Kolejnego dnia przed podaniem ubić śmietanę kremówkę na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Wyłożyć na panna cottę, ozdobić jogodami.

Składniki na 4 porcje:


200 g jagód lub borówek amerykańskich
świeżo wyciśnięty sok z połowy niedużej cytryny
60 g cukru
300 ml śmietany kremówki 36%
100 ml mleka
3 łyżeczki żelatyny w proszku
1/4 szklanki gorącej wody
Dodatkowo:

150 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
1 łyżeczka cukru pudru
jagody lub borówki amerykańskie, do dekoracji
W małym garnuszku umieścić jagody, sok z cytryny, cukier. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, zmiksować blenderem. Przestrzeć przez sitko by pozbyć się skórek.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.

Do drugiego garnuszka wlać śmietanę kremówkę, mleko, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać przetarte jagody, rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Wystudzić w temperaturze pokojowej. Garnuszek umieścić w lodówce, mieszając od czasu do czasu. Gdy zacznie gęstnieć podzielić równo pomiędzy 4 salaterki. Schłodzić przez całą noc w lodówce.

Kolejnego dnia przed podaniem ubić śmietanę kremówkę na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Wyłożyć na panna cottę, ozdobić jogodami.

Zgłoś naruszenie

wero_nika18

przepis z www.mojewypieki.com/

 |  6.08 o 16:42  

anetaaad

mmmmm <3

 |  27.07 o 11:44  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: