Więcej zszywek z tablicy

Słodkości

JABŁKOWE RÓŻE W CIEŚCIE FRA...
MAXI KING!!! CIASTO BEZ PIE...
Banoffee bez pieczenia! Pys...
Czas przygotowania: 60 minu...
TORT CHAŁWOWY Z OREO

"...
Super pomysł :)
Muffinki o smaku kinder bue...
Składniki na biszkopt:

- 3...
Lekko słodkie i niebiańsko ...
renifer :) oraz lizak
.Domowe bounty ze słodką śm...
3bit bez pieczenia
Co potrz...
Deser Bananowy

Potrzebne n...
3bit bez pieczenia 
     Co...
Jeżeli lubicie batona Bount...
Pavlova...
Jak podać muffinki  ;)
Czekoladowy koszyk na owoce
2 szklanki cukru, pół kostk...

Więcej zszywek ze źródła

martexsweetdreams.blox.pl

Szarlotka z serkiem mascarpone Ciasto słonecznik z brzoskw... Truskawkowy 3 BIT Składniki na ciasto ( 6 szt... Składniki:

- 200 g masła

... Składniki na spód:

- 3/4 s... Składniki na biszkopt: - 6 ... Składniki na ciasto:

- 1,5... Składniki na ciasto białe:
...

Składniki na biszkopt:


- 3 jaja

- 3 łyżki cukru

- 3 łyżki mąki

- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki ( 15x25 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 80 st. c około 25 minut.



Składniki na masę budyniową:

- 1,5 szklanki mleka

- 1 budyń waniliowy ( bez cukru )

- 2 łyżki cukru

- 1/2 kostki masła

Proszek budyniowy i cukier rozmieszać w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące się mleko wylać rozrobiony budyń, mieszając, pogotować do zgęstnienia. Budyń dokładnie wystudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce zimny budyń.



Składniki na masę jabłkową:

- 1 zielona galaretka

- ok 800 g jabłek jabłek

- 1 łyżka cukru

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, o dużych oczkach, włożyć do rondelka, poddusić z cukrem. Do gorących jabłek wsypać suchą galaretkę, wymieszać, jeszcze chwilę podsmażyć. Przestudzić.

Na biszkopt ( można go dowolnie naponczować ) wyłożyć 1/2 masy budyniowej. Następnie wyłożyć masę jabłkową i kolejno drugą część masy budyniowej.



Dodatkowo:

- 1 niebieska galaretka

- biszkopty

Biszkopty poukładać na masie budyniowej.

Niebieską galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Tężejącą galaretką zalać biszkopty. Wstawić do lodówki, by galaretka dokładnie stężała.



Składniki na masę śmietanową:

- 200 g śmietany kremówki

- 1 łyżka cukru pudru

- 2 łyżeczki żelatyny

Krem...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Gotujemy ;) Ulubione ciasta i ciasteczka Food +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: