Składniki na biszkopt:
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 opakowanie kisielu ...
Użytkownicy także przypinają:
Użytkownicy także przypinają:
kaska_2412
Całą ilość kremu podzielić na 4 równe części. Masa jabłkowa: - 1 - 1,4 kg jabłek - galaretka czerwona - galaretka zielona - woda do rozpuszczenia galaretki ( ilość potrzebna na opakowaniu ) - cukier do smaku ( opcjonalnie ) Każdą galaretkę rozpuścić w 2/3 szklanki wody. Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki, usmażyć, rozgotować ( pod koniec można dodać cukier ). Usmażone jabłka podzielić na 2 części, do każdej dodać po rozpuszczonej galaretce, wymieszać, schłodzić, aż zacznie tężeć. Przełożenie ciasta: ciasto miodowe - 1/4 kremu - jabłka z czerwoną galaretką - 1/4 kremu - biszkopt - 1/4 kremu - jabłka z zielona galaretką - 1/4 kremu - ciasto miodowe Dodatkowo biszkopt można przeciąć na pół i przełożyć powidłami ( ja niestety zapomniałam ). Ciasto wkładamy do foliowej torebki i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce, aby warstwy się przegryzły, a placki miodowe zmiękły.