Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Pyszne i puszyste placuszki...
Szarlotka z budyniem i migd...
TORTILLA HISZPAŃSKA Z ZIEMN...
Składniki na biszkopt jasny...
sciagawka. Dla sprostowania...
...
Cebulkę, czerwoną fasolkę, ...
Domowe paluszki Twix
Składn...
szablon z tekturki = kreska

Więcej zszywek ze źródła

martexsweetdreams.blox.pl

Szarlotka z serkiem mascarpone Ciasto słonecznik z brzoskw... Truskawkowy 3 BIT Składniki na ciasto ( 6 szt... Składniki:

- 200 g masła

... Składniki na spód:

- 3/4 s... Składniki na biszkopt: - 6 ... Składniki na ciasto:

- 1,5... Składniki na ciasto białe:
...

Składniki na biszkopt jasny:


- 3 jaja

- 3 łyżki cukru

- 3 łyżki mąki

- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować, dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki ( 25x35 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w 180 st. C. Wystudzić.

Składniki na biszkopt kakaowy:

- 3 jaja

- 3 łyżki cukru

- 3 łyżki mąki

- 1 łyżka kakao

- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotować analogicznie jak biszkopt jasny, tym razem jednak dodatkowo dodać kakao. Piec w takiej samej blaszce. Wystudzić. Obydwa biszkopty można dowolnie naponczować.

Składniki na masę budyniową:

- 500 ml mleka

- 2 budynie waniliowe lub śmietankowe

- 1 cukier waniliowy

- 4 - 5 łyżek cukru

- 250 g masła lub margaryny

Z mleka, cukrów i proszku budyniowego ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć i miksując dodawać po łyżce zimny budyń.

Składniki na wkładkę serową:

- 600 g sera zmielonego

- 300 g cukru pudru

- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy

- 6 jaj

- 150 g margaryny

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym żółtku, ser i budyń w proszku, wszystko zmiksować do połączenia składników.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki, takiej samej, w jakiej piekły się biszkopty, wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 180 st. C około 40 minut. Wystudzić.

Składniki na masę owocową ( truskawkową ):

- 1 kg truskawek ( świeże lub mrożone )

- 2 - 3 łyżki cukru

- 3 galaretki truskawkowe

Truskawki rozdrobnić, wrzucić do rondelka i wraz z cukrem podgrzewać na małym ogniu. Wsypać suche galaretki, wymieszać, zagotować, przestudzić, aż masa zacznie tężeć.

Biszkopt ciemny ułożyć w blaszce, posmarować go 1/2 masy budyniowej. Następnie ułożyć wkładkę serową i rozsmarować pozostałą masę budyniową. Na to wyłożyć tężejącą masę truskawkową i przykryć jasnym biszkoptem. Dodatkowo można polać dowolną polewą czekoladową i udekorować wiórkami kokosowymi lub wiórkami białej czekolady.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Słodkości

Pomysły

kuchnia

Placki

+1 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: