Bycie patriotą: czy to takie łatwe? "Syzyfowe prace" i "Latarnik"


Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko *_*

Muszle makaronowe zapiekane...
Sernik straciatella z malin...
Szakszuka czyli alternatywa...
Domowe Przekąski na Imprezę...
Piersi z kurczaka w cieście...
zupa pieczarkowa
Pieczony filet z kurczaka n...
Zapiekanka gyros z ryżem
koktajle
Składniki na blaszkę 25x30 ...
Ferrero rocher - ciasto bez...
Naleśniki po chłopsku. Supe...
Pyszne ciasto z galaretką i...
Kurczak w sosie śmietanowym...
Zapiekanka z kaszy jaglanej...
Ciasto ze słonecznikiem i b...
Razowa tarta z kurczakiem, ...
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Roladki z tortilli z szynką...
Sałatka meksykańska. Link z...
Zdrowy Kebab w Wersji FIT: ...
Makaronowa zapiekanka gyros :)
KURCZAK ZE SZPINAKIEM Filet...
Schab faszerowany papryką i...
Kasza gryczana z kurczakiem...
Steki z kalafiora z ziołami...
mamrotek

mamrotek od juliet789

Dodane 21.01 o 0:12
Obserwuj
Składniki na blaszkę 25x30 cm Biszkopt: * 4 duże jajka * 2/3 szklanki cukru * 2/3 szklanki mąki * 1,5 łyżki kakao * 2 łyżki oleju * 2 łyżki wody * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Masa pomarańczowa: * 1 butelka soku pomarańczowo marchewkowego Kubuś (900ml) * 100 ml soku pomarańczowego * 3 budynie waniliowe bez cukru * 7 łyżek cukru * 200 g miękkiego masła Galaretkowa wkładka: * 3 galaretki pomarańczowe * 900 ml wody Masa kawowa: * 500 ml kremówki * 250 g serka mascarpone * 5 pełnych łyżek cukru pudru * 2 płaskie łyżeczki żelatyny * 70 ml mocnej kawy Biszkopt Jajka ubijamy z solą i cukrem przez około 7-8 minut na jasną, puszystą masę. Następnie dodajemy olej i wodę. Miksujemy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i kakao i przesiewamy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżką do chwili połączenia się składników. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i lekko obsypanej kaszą manną formy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 30 minut. Schłodzony biszkopt przekrawamy na 2 części. Masa pomarańczowa Odlewamy pół szklanki Kubusia i rozprowadzamy w nim budynie i cukier. Resztę soku oraz sok pomarańczowy zagotowujemy i dodajemy rozmieszane budynie. Gotujemy podobnie jak zwykły budyń, do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowaną masę odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kiedy budyń jest zimny, rozbijamy mikserem masło (musi być miękkie, by w masie nie było grudek) i dodajemy stopniowo po łyżce budyniu cały czas miksując na najwyższych obrotach. Galaretkowa wkładka Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i dokładnie mieszamy, a następnie wylewamy ją do takiej samej formy w jakiej był pieczony biszkopt o wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. (galaretkę najlepiej przygotować dzień wcześniej) Masa kawowa Żelatynę zalewamy gorącą kawą i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Kawa dodawana do masy powinna być zimna, aby nie zważyć masy. Śmietankę oraz mascarpone umieszczamy w misie miksera i miksujemy (początkowo na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach) do chwili, aż uzyskamy sztywną masę do której dodajemy cukier puder oraz kawę z żelatyną. Miksujemy kilka sekund, do chwili połączenia się składników. Układanie ciasta Ciasto układamy w następującej kolejności: połowa biszkoptu, masa pomarańczowa, galaretka, masa kawowa, druga część biszkoptu. Ciasto wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc), aby masy zast...

Składniki na blaszkę 25x30 cm Biszkopt: * 4 duże

jajka * 2/3 szklanki cukru * 2/3 szklanki mąki * 1,5 łyżki kakao * 2 łyżki oleju * 2 łyżki wody * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Masa pomarańczowa: * 1 butelka soku pomarańczowo marchewkowego Kubuś (900ml) * 100 ml soku pomarańczowego * 3 budynie waniliowe bez cukru * 7 łyżek cukru * 200 g miękkiego masła Galaretkowa wkładka: * 3 galaretki pomarańczowe * 900 ml wody Masa kawowa: * 500 ml kremówki * 250 g serka mascarpone * 5 pełnych łyżek cukru pudru * 2 płaskie łyżeczki żelatyny * 70 ml mocnej kawy Biszkopt Jajka ubijamy z solą i cukrem przez około 7-8 minut na jasną, puszystą masę. Następnie dodajemy olej i wodę. Miksujemy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i kakao i przesiewamy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżką do chwili połączenia się składników. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i lekko obsypanej kaszą manną formy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 30 minut. Schłodzony biszkopt przekrawamy na 2 części. Masa pomarańczowa Odlewamy pół szklanki Kubusia i rozprowadzamy w nim budynie i cukier. Resztę soku oraz sok pomarańczowy zagotowujemy i dodajemy rozmieszane budynie. Gotujemy podobnie jak zwykły budyń, do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowaną masę odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kiedy budyń jest zimny, rozbijamy mikserem masło (musi być miękkie, by w masie nie było grudek) i dodajemy stopniowo po łyżce budyniu cały czas miksując na najwyższych obrotach. Galaretkowa wkładka Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i dokładnie mieszamy, a następnie wylewamy ją do takiej samej formy w jakiej był pieczony biszkopt o wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. (galaretkę najlepiej przygotować dzień wcześniej) Masa kawowa Żelatynę zalewamy gorącą kawą i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Kawa dodawana do masy powinna być zimna, aby nie zważyć masy. Śmietankę oraz mascarpone umieszczamy w misie miksera i miksujemy (początkowo na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach) do chwili, aż uzyskamy sztywną masę do której dodajemy cukier puder oraz kawę z żelatyną. Miksujemy kilka sekund, do chwili połączenia się składników. Układanie ciasta Ciasto układamy w następującej kolejności: połowa biszkoptu, masa pomarańczowa, galaretka, masa kawowa, druga część biszkoptu. Ciasto wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc), aby masy zast...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: