Więcej zszywek z tablicy

słodkości

...
MUS CZEKOLADOWY Z KASZY JAG...
Składniki na ciasto: 220 g ...
CIASTO JAJKO SADZONE
Prosty sernik na zimno z bi...
torcik z malinami
Krem czekoladowy z awokado ...
Monte z kaszy jaglanej
Ciasto Kinder Bueno bez pie...
Niebiański deser.( link w k...
Ciasto „Truskawkowe Pole” z...
Sernik "Miętowa Zebra&...
Przepis na fit owsianą szar...
Mus kakaowo-bananowy z chia...
Przepis na kokosowy sernik ...
Kokosowe ptasie "mlecz...
Krem czekoladowy z kaszy ja...
Blok waniliowy z pistacjami...
Lody bananowe! Przepis po k...
Pomysły na lunch boxy
WIELKANOCNE PTASIE MLECZKO
ciastka robi się bardzo pro...
W roli żółtek sprawdzi się ...
PTASIE MLECZKO Z CHIA część...
Małe, czekoladowe słodkości...
CIASTO KINDER SCHOKO BONS (...
neeverMind

neeverMind od MaJe_CzKa222

Dodane 27.05 o 23:56
Obserwuj
Składniki na ciasto: 220 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia200 g masła2 duże jajka120 ml mleka150 g drobnego cukru do wypiekówsok i skórka otarta z 1 cytrynyodrobina 'trawiastego' zielonego barwnika np. w żelu/paście* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, odłożyć. W misie miksera utrzeć masło z cukrem, na jasną i puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu do uzyskania gładkiej masy. Dodać sok i skórkę z cytryny, zmiksować. Na przemian dodawać przesianą mąkę i mleko, w trzech turach, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Dodać barwnik i delikatnie wmieszać do ciasta. Blaszkę o wymiarach dolnych 22 x 25 cm, wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 30 - 35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Masa kremowa: 250 g serka mascarpone, schłodzonego250 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z cytryny Ponadto: 6 dużych i dojrzałych owoców kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki Serek mascarpone i śmietanę kremówkę przełożyć do naczynia i ubić na lekko sztywną masę, pod koniec ubijania dodając cukier puder i ekstrakt z cytryny. Wystudzone ciasto przełożyć na blat. Wierzch i boki posmarować kremem. Na wierzchu poukładać plasterki kiwi. Pokroić i schłodzić.

Składniki na ciasto: 220 g mąki pszennej2 łyżeczki

proszku do pieczenia200 g masła2 duże jajka120 ml mleka150 g drobnego cukru do wypiekówsok i skórka otarta z 1 cytrynyodrobina 'trawiastego' zielonego barwnika np. w żelu/paście* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, odłożyć. W misie miksera utrzeć masło z cukrem, na jasną i puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu do uzyskania gładkiej masy. Dodać sok i skórkę z cytryny, zmiksować. Na przemian dodawać przesianą mąkę i mleko, w trzech turach, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Dodać barwnik i delikatnie wmieszać do ciasta. Blaszkę o wymiarach dolnych 22 x 25 cm, wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 30 - 35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Masa kremowa: 250 g serka mascarpone, schłodzonego250 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z cytryny Ponadto: 6 dużych i dojrzałych owoców kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki Serek mascarpone i śmietanę kremówkę przełożyć do naczynia i ubić na lekko sztywną masę, pod koniec ubijania dodając cukier puder i ekstrakt z cytryny. Wystudzone ciasto przełożyć na blat. Wierzch i boki posmarować kremem. Na wierzchu poukładać plasterki kiwi. Pokroić i schłodzić.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy słodkości kuchnia do zjedzenia +20 innych
Zgłoś naruszenie

pines93

fajnie tylko nie wiem przypadkiem czy kiwi śmietany nie rozpuszcza :P i klops P.S Kiwi na pewno rozpuszcza galaretkę

 |  3.06 o 9:23  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: