Człowiek w poszukiwaniu sensu swojego istnienia. Analiza literacka


Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Brokułowa sałatka w sosie c...
Ciasto kinder country
Pulpety wegetariańskie w so...
pyszne bułeczki :)
ciasto: ...
FERRERO ROCHER 
Składniki n...
Sernik prince polo
składnik...
Pyszne, drożdżowe bułeczki,...
Składniki:
- 3 jajka
- 1 sz...
Pizza roladki ( pizza rolls...
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I SŁOD...
KAPUŚNIACZKI

 
Składniki:
...
rogaliki
babka z jagodami
ciacho
Składniki na ciasto (blacha...
Jogurtowe ciasto z ananasem...
bułeczki z miodem na maślance
Pyszne rozki z pieczarkami ...
Cytrynowiec Krystyny
Sernik z brzoskwiniami - Pr...
Placki jogurtowe z truskawk...
ciacha
tosty inaczej
zawijasy
pasta amore!
babeczka
AnusiakFM_86

AnusiakFM_86

Dodane 7.02 o 12:28
Obserwuj
Składniki na ciasto (blacha o wym. 23×23):
450 g mąki pszennej
250 g masła
1 szklanka cukru pudru
1 jajko
2 żółtka
2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, jedną wkładamy do lodówki, drugą na 2 godziny do zamrażarki.

Składniki na nadzienie:
1 kg jabłek np. Boskop
2 budynie waniliowe bez cukru (na pół litra mleka każdy) + 4 łyżki cukru
750 ml mleka
cukier puder – do posypania
kilka łyżek bułki tartej

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160ºC. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto z lodówki rozwałkowujemy, układamy na blasze, nakłuwamy widelcem i podpiekamy 10 minut.
Spód studzimy i posypujemy bułką tartą aby wchłonęła sok z jabłek podczas pieczenia.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160ºC.
Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na cieście.
Budynie gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, wykorzystując 750 ml mleka i 4 łyżki cukru.
Gorącym budyniem polewamy jabłka.
Na warstwę budyniu ścieramy ciasto z zamrażarki.
Pieczemy około 45 minut.
Po wystudzeniu szarlotkę możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Smacznego :)

Składniki na ciasto (blacha o wym.

23×23):
450 g mąki pszennej
250 g masła
1 szklanka cukru pudru
1 jajko
2 żółtka
2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, jedną wkładamy do lodówki, drugą na 2 godziny do zamrażarki.

Składniki na nadzienie:
1 kg jabłek np. Boskop
2 budynie waniliowe bez cukru (na pół litra mleka każdy) + 4 łyżki cukru
750 ml mleka
cukier puder – do posypania
kilka łyżek bułki tartej

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160ºC. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto z lodówki rozwałkowujemy, układamy na blasze, nakłuwamy widelcem i podpiekamy 10 minut.
Spód studzimy i posypujemy bułką tartą aby wchłonęła sok z jabłek podczas pieczenia.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160ºC.
Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na cieście.
Budynie gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, wykorzystując 750 ml mleka i 4 łyżki cukru.
Gorącym budyniem polewamy jabłka.
Na warstwę budyniu ścieramy ciasto z zamrażarki.
Pieczemy około 45 minut.
Po wystudzeniu szarlotkę możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Smacznego :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: