
Składniki na ciasto czekoladowe ciemne:
50 g gorzkiej czekolady
50 g masła
5...
Love_in_books
Robiłam wyszedł świetny. wszyscy byli zachwyceni!
wero_nika18
przepis z www.mojewypieki.com/
elasz
A u mnie z braku Maltisers-ów powstał sernik kajmakowy, właśnie chłodzi się w lodówce
acaritare
Jeśli można zakochać się w jedzeniu, to właśnie się zakochałam. Jutro biorę się za to ciacho!
Zaurka
gibe *-*
JULKA222D
robiłam z moją sisi wyszło mega pycha polecam :)
agawa9
mmmmmmmm-jeśli smakuje tak jak wygląda to jest boski ;)
wero_nika18
Wykonanie Na paterze ułożyć ciemny blat, posmarować grubą warstwą kremu czekoladowego. Przykryć jasnym blatem. Wierzch i boki grubo posmarować kremem. Ozdobić Malteserami przyklejając je do kremu jeden obok drugiego. Schłodzić.
wero_nika18
Gotowe ciasto przelać do okrągłej formy o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Krem z mlecznej czekolady i kawy: 500 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka kawy zbożowej 350 g mlecznej czekolady, posiekanej 2 łyżki cukru pudru W garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę, do wrzenia. Zdjąć z palnika, dodać cukier, kawę i wymieszać. Dodać posiekaną czekoladę, odstawić do jej roztopienia, co pewien czas mieszając. Wystudzić i schłodzić w lodówce przez 12 godzin (całą noc). Przed samym przełożeniem tortu ubić (końcówkami do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu, uważając, by go nie 'przebić' (zwarzyłby się natychmiast). Dodatkowo: 4 opakowania Malteserów (ok. 120 g każde opakowanie)
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.