Szczęście zależy od charakteru i sposobu patrzenia na życie


Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Jak przerobić stare dżinsy ...
Motylki
:')
...
...
...
...
...
...
...
...
jak zrobić kryształ miedziowy
KONIEC Z TRĄDZIKIEM RAZ NA ...
Walentynka <3
podoba mi się. c:
...
...
Pomysłowe okazywanie uczuć :D
kilka godz pracy, sklejka 1...
halloween
ROGALIKI MISTRZÓW - CZYLI C...
...
Lampy
zwijany tort
Zapalmy serca
Idealna ozdoba na walentynki
sylwia_s

sylwia_s od sylwia2137

Dodane 6.08 o 18:30
Obserwuj
Składniki na ciasto:
1 szklanka maku
1 szklanka białek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 kostka margaryny
2 łyżki kokosu
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo: 1/2 szklanki przegotowanej wody, 1 kieliszek spirytusu, 1 łyżka cukru, 2 łyżki soku z cytryny - poncz do nasączenia ciasta, 2 opakowania delicji, 2 galaretki

Wykonanie:
Mak, kokos, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier dokładnie mieszamy. Następnie powoli wlewamy roztopioną margarynę. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę dodajemy do masy makowej, dokładnie mieszamy łyżką. Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200° C przez około 25 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie nasączamy wcześniej przygotowanym ponczem

Składniki na masę:
1 kostka masła
2 żółtka
200 g cukru (niepełna szklanka)
cukier waniliowy
1 szklanka mleka
budyń śmietankowy

Wykonanie:
Odlewamy trochę mleka i rozpuszczamy w nim budyń. Mleko gotujemy, żółtka ucieramy z cukrem. Wlewamy gorące mleko i budyń, gotujemy. Zimny łączymy z utartym masłem. Masę wykładamy na ciasto, układamy delicje i zalewamy galaretkami.

Składniki na ciasto:

1 szklanka maku
1 szklanka białek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 kostka margaryny
2 łyżki kokosu
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo: 1/2 szklanki przegotowanej wody, 1 kieliszek spirytusu, 1 łyżka cukru, 2 łyżki soku z cytryny - poncz do nasączenia ciasta, 2 opakowania delicji, 2 galaretki

Wykonanie:
Mak, kokos, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier dokładnie mieszamy. Następnie powoli wlewamy roztopioną margarynę. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę dodajemy do masy makowej, dokładnie mieszamy łyżką. Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200° C przez około 25 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie nasączamy wcześniej przygotowanym ponczem

Składniki na masę:
1 kostka masła
2 żółtka
200 g cukru (niepełna szklanka)
cukier waniliowy
1 szklanka mleka
budyń śmietankowy

Wykonanie:
Odlewamy trochę mleka i rozpuszczamy w nim budyń. Mleko gotujemy, żółtka ucieramy z cukrem. Wlewamy gorące mleko i budyń, gotujemy. Zimny łączymy z utartym masłem. Masę wykładamy na ciasto, układamy delicje i zalewamy galaretkami.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: