Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

cake
Rewelacyjne ciasto bez piec...
Ciasto czekoladowy Kubuś
Jesienne bułeczki dyniowe.
...
Babeczki dyniowe - Najlepsz...
Ciasto chałwowe z czekoladą
Ciasto Solis
Niesamowite ci...
Ciasto dyniowe z kremem z s...
Ciasteczka cytrynowo-kokosowe
Pyszne Świąteczne Ciastka O...
Grapefruit brulee
Sernik dyniowy
Miętowa panna cotta
30-40 prostokątnych herbatn...
torcik truskawkowo-śmietank...
HERBATY W JAKIEJ TEMP. WODY...
Twix Cookies 1½ cups soften...
Składniki na ciasto:

5 jaj...
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI:
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI:
ananasowa galaretka w słoiku
JAGODOWIEC
Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA....
Ciasto Śliweczka z Bezą i O...
Ciasto Śliweczka z Bezą i O...
Precelki na słodko

Więcej zszywek ze źródła

mojewypieki.com

Odwrócone ciasto brzoskwini... Sernik z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Tort Sernik na zimno Odwrócone ciasto z rabarbar... Jogurtowa terinna z malinami Babka marmurkowa Mufiny czekoladowo-bananowe
katie015

katie015 od oluus

Dodane 18.03 o 21:22 z

mojewypieki.com

Obserwuj

Składniki na ciasto:


5 jajek
250 g jasnego brązowego cukru
75 g gorzkiej czekolady
150 g masła
50 g kakao
60 ml mocnej kawy
100 g kwaśnej śmietany
3 łyżki mleka
200 g mąki pszennej
pół łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

W niedużym garnuszku roztopić masło. Zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę, poczekać do jej rozpuszczenia, mieszając od czasu do czasu. Odłożyć do lekkiego przestudzenia.

W miseczce wymieszać kakao, kawę, śmietanę i mleko - by nie było grudek. Odstawić.

Mąkę przesiać z proszkiem, sodą, solą; odłożyć.

W misie miksera ubić jajka (w całości, bez rozdzielania na białka i żółtka) z brązowym cukrem, do jasności i puszystości (przez 8 - 10 minut przystawką do ubijania białek). Dodać czekoladę roztopioną z masłem, masę kakaową ze śmietaną - zmiksować. Dodać przesianą mąkę i wymieszać szpatułką - tylko do połączenia się składników.

Formę o wymiarach 20 x 30 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przelać gotowe ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC przez około 25 - 30 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Przekroić wzdłuż na dwie części.

Masa śmietankowa stracciatella z malinami:

600 ml śmietany kremówki, schlodzonej
250 g serka mascarpone, schłodzonego
2 - 3 łyżki cukru pudru
50 g czekolady mlecznej, startej na tarce o dużych oczkach
ok. 700 g malin
Śmietanę kremówkę ubić, dodając pod koniec cukier puder. Ubitą, doda...

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia Desery Inspiracje kuchenne KUCHNIA +152 innych
Zgłoś naruszenie

a_n_n_aa_n_n_a

Iris, moja dieta też w lesie, pewnie z Twoją hasa :)

 |  22.01 o 11:05   Pokaż odpowiedzi

Iris

ŻEBY NIE BYŁO, ŻE NIE MÓWIŁAM! TO PRZEZ INSPIRACJE DO TAKICH PYSZNOŚCI MOJA DIETA IDZIE W LAS! DZIĘKUJĘ ;D ( a teraz do lodówki! najeść się jak świnka! ;D)

 |  22.01 o 17:00  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: