Usiakowelowe

Usiakowelowe

Dodane 23.03 o 16:42
Obserwuj
Składniki na dwie blaszki ciastek: 180 g miękkiego masła 50 g cukru pudru 0, 5 łyżeczki esencji waniliowej 150 g mąki pszennej 75 g mąki kukurydzianej ( lub skrobi) 1/ 8 łyżeczki soli Po 60 g gorzkiej i białej czekolady Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy esencję waniliową. Nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy przesiane mąki. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego z końcówka o przekroju 1 cm i wyciskamy 7 cm. ciastka bezpośrednio na blachę wyłożoną pergaminem. Przerwy pomiędzy ciasteczkami powinny wynosić ok. 5 cm. Pieczemy 12-15 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. Wyjmujemy wraz z blachą i pozostawiamy na niej przez 5 minut. Następnie delikatnie przenosimy na kratkę w celu ostudzenia. Czekolady siekamy i przekładamy do miseczek. Rozpuszczamy czekolady na parze i kiedy będą płynne przekładamy do małych woreczków. Odcinamy końcówkę torebki i ozdabiamy . Ciastka odstawiamy do zastygnięcia czekolady.

Składniki na dwie blaszki ciastek: 180 g miękkiego

masła 50 g cukru pudru 0, 5 łyżeczki esencji waniliowej 150 g mąki pszennej 75 g mąki kukurydzianej ( lub skrobi) 1/ 8 łyżeczki soli Po 60 g gorzkiej i białej czekolady Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy esencję waniliową. Nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy przesiane mąki. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego z końcówka o przekroju 1 cm i wyciskamy 7 cm. ciastka bezpośrednio na blachę wyłożoną pergaminem. Przerwy pomiędzy ciasteczkami powinny wynosić ok. 5 cm. Pieczemy 12-15 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. Wyjmujemy wraz z blachą i pozostawiamy na niej przez 5 minut. Następnie delikatnie przenosimy na kratkę w celu ostudzenia. Czekolady siekamy i przekładamy do miseczek. Rozpuszczamy czekolady na parze i kiedy będą płynne przekładamy do małych woreczków. Odcinamy końcówkę torebki i ozdabiamy . Ciastka odstawiamy do zastygnięcia czekolady.

Zgłoś naruszenie

amelia90

przepyszne robilam jeszcze raz przepyszne

21.01 o 21:27       | 

asiulaa1

Wydaje się pyszne xd

27.03 o 15:09       | 

mugli

Chrupalibyśmy :))

25.03 o 20:10    | 

Quaiet

fajne do maczania w kawie:)

23.03 o 20:34      1  | 

sara94

Hej a czy ktoras z was probowala polozyc pod czekolade mase krowkowa ???

21.03 o 22:29    | 

kjualija

a czy można dodać aromat

20.03 o 7:09       | 

puszaxd

ktoś robił

16.03 o 7:33      1  |  Pokaż odpowiedzi

szatka

A jajka?

15.03 o 16:35    |  Pokaż odpowiedzi

kinia60

Ooo, pychota!

15.03 o 15:13       | 

EwelinAS1989

Apetyczne ;)

12.03 o 16:19    | 
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY