Więcej zszywek z tablicy

Coś dobrego

...
Składniki na spód:
160 g ci...
Składniki na formę o wymiar...
Biszkopt:
– 5 średnich jaj
...
Biszkopt z jogurtową pianką...
Wafle o smaku batonów "...
Szyszki z Ryżu Preparowaneg...
Babka tulipan

Składniki:
7...
CIASTO „KUKUŁKA”

SKŁADNIKI...
Pyszne i Zdrowe Koktajle Od...
FIT BROWNIE Z BANANAMI
Ciasto góra lodowa
Składniki (wyszła mi 1 więk...
Ciasto Bajeczne
Pizza familijna – pizza na ...
Ciasto cytrynowe na maśle, ...
PODUSZKOWIEC
DOMOWA PIZZA: TOP 15 Najlep...
Drożdżowa gwiazda z nutellą...
KURCZAK PIECZONY Z ZIEMNIAK...
KAJMAKOWY SERNIK NA ZIMNO N...
Ciasto marchewkowe z mascar...
Wilgotna babka kakaowa
Muffiny cytrynowe Magdy Ges...
Ciasto "Truskawkowa ro...
BABECZKI Z BUDYNIEM

Więcej zszywek ze źródła

gotujebolubie.pl

Składniki na formę o wymiar... TORCIK PORZECZKOWO KOKOSOWY... Ciasto Jamajka Ciasto Jamajka Banoffee na biszkopcie Ciasto Fiona
dirgela

dirgela

Dodane 14.08 o 19:30 z

gotujebolubie.pl

Obserwuj

Składniki na formę o wymiarach 25x30 cm (wymiary

góry blaszki a nie spodu, który jest troszkę mniejszy)

Biszkopt:
* 3 duże jajka
* 80 g mąki pszennej tortowej
* 70 g cukru
* 2 łyżki zimnej wody
* 1 łyżka oleju
* 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
* 700 g twarogu sernikowego z wiaderka (2x350 g)
* 400 ml kremówki (2x200 ml)
* 2 kopiaste łyżki cukru pudru
* 2 galaretki o smaku kiwi
* 400 ml wrzątku (2x200 ml)
Mus z kiwi:
* 10 dużych, miękkich, mocno dojrzałych kiwi
* 1 łyżka cukru pudru
* 2 galaretki o smaku kiwi
* 350 ml wrzątku
Do dekoracji:
* bita śmietana
* plasterki kiwi

Spód formy wykładamy papierem do pieczenia.
Jajka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę (ok. 5-6 minut) a następnie dodajemy do nich wodę oraz olej i jeszcze chwilę miksujemy. Do puszystej masy jajecznej dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera, tylko co chwili połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 17-18 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt studzimy (jeśli mocno wyrósł, należy go odrobinę spłaszczyć kładąc na nim deskę lub delikatnie dociskając dłonią), zdejmujemy papier i ponownie umieszczamy w formie. 
Jedną galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku i studzimy (powinna być całkiem chłodna, ale wciąż płynna).
200 ml kremówki ubijamy z łyżką cukru pudru i kiedy będzie sztywna dodajemy do niej ser. Masę miksujemy tylko do chwili połączenia się składników, a następnie wlewamy płynną galaretkę i miksujemy jeszcze chwilkę, aby składniki się połączyły (ale raczej nie dłużej niż 15-20 sekund).
Gotową masę serową wykładamy na przygotowany wcześniej biszkopt, wyrównujemy wierzch uszczelniając boki i wstawiamy do lodówki.
W czasie gdy masa tężeje, przygotowujemy mus z kiwi.
Owoceobieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy je do garnka z grubym dnem, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż owoce się zagotują*, po czym zdejmujemy je ognia i zalewamy dwiema, rozpuszczonymi we wrzątku galaretkami. Kiedy owoce z galaretką odrobinę przestygnie miksujemy je blenderem na gładki mus i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia a następnie zimny mus przelewamy na zastygniętą warstwę serową.
Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny, do czasu aż mus stężeje.
Na mus wykładamy kolejną warstwę serową przygotowaną w taki sam sposób, jak warstwa która znajduje się pod musem i umieszczamy ciasto w lodówce, najlepiej na całą n...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Sunny363
Magdalena125
titanum
Ollisz
kropelka1234
natixa11
moniaa154
Tasia0504
katahros
natkas111

oraz 23 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY