Więcej zszywek z tablicy

ciasta

Ciasto jabłkowa delicja
Ciasto kawowy puszek
ciasteczka bananowe z masłe...
panna cotta waniliowa
Kostka „czarny las” – Świat...
Biszkopt: – 5 średnich jaj ...
Składniki na formę o wymiar...
Meksykańskie ciasto czekola...
Niskowęglowodanowe ciasto m...
Tarta z budyniem, bezą i po...
Łatwy Mega Sernik Jagodowy....
tort marchewkowy
Lody katalońskie - Najlepsz...
Euro deser
Ciasto truskawkowe z rosą
Ciasto Kora Orzechowa
Pyszne ciasto truskawkowe b...
Pyszne ciasto marchewkowe
Tarta panna cotta z malinami
cheesecake
Ciasto Prasnalowe
Półfrancuskie ciasto z trus...
Cytrynowe "brownie&quo...
Ciasto z rabarbarem
tort serowy z truskawkową f...
Różana panna cotta

Więcej zszywek ze źródła

gotujebolubie.pl

Składniki na formę o wymiar... TORCIK PORZECZKOWO KOKOSOWY... Ciasto Jamajka Ciasto Jamajka Banoffee na biszkopcie Ciasto Fiona
Katarzynakol

Katarzynakol od dirgela

Dodane 22.08 o 22:12 z

gotujebolubie.pl

Obserwuj

Składniki na formę o wymiarach 25x30 cm (wymiary

góry blaszki a nie spodu, który jest troszkę mniejszy) Biszkopt: * 3 duże jajka * 80 g mąki pszennej tortowej * 70 g cukru * 2 łyżki zimnej wody * 1 łyżka oleju * 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: * 700 g twarogu sernikowego z wiaderka (2x350 g) * 400 ml kremówki (2x200 ml) * 2 kopiaste łyżki cukru pudru * 2 galaretki o smaku kiwi * 400 ml wrzątku (2x200 ml) Mus z kiwi: * 10 dużych, miękkich, mocno dojrzałych kiwi * 1 łyżka cukru pudru * 2 galaretki o smaku kiwi * 350 ml wrzątku Do dekoracji: * bita śmietana * plasterki kiwi Spód formy wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę (ok. 5-6 minut) a następnie dodajemy do nich wodę oraz olej i jeszcze chwilę miksujemy. Do puszystej masy jajecznej dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera, tylko co chwili połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 17-18 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt studzimy (jeśli mocno wyrósł, należy go odrobinę spłaszczyć kładąc na nim deskę lub delikatnie dociskając dłonią), zdejmujemy papier i ponownie umieszczamy w formie.  Jedną galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku i studzimy (powinna być całkiem chłodna, ale wciąż płynna). 200 ml kremówki ubijamy z łyżką cukru pudru i kiedy będzie sztywna dodajemy do niej ser. Masę miksujemy tylko do chwili połączenia się składników, a następnie wlewamy płynną galaretkę i miksujemy jeszcze chwilkę, aby składniki się połączyły (ale raczej nie dłużej niż 15-20 sekund). Gotową masę serową wykładamy na przygotowany wcześniej biszkopt, wyrównujemy wierzch uszczelniając boki i wstawiamy do lodówki. W czasie gdy masa tężeje, przygotowujemy mus z kiwi. Owoceobieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy je do garnka z grubym dnem, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż owoce się zagotują*, po czym zdejmujemy je ognia i zalewamy dwiema, rozpuszczonymi we wrzątku galaretkami. Kiedy owoce z galaretką odrobinę przestygnie miksujemy je blenderem na gładki mus i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia a następnie zimny mus przelewamy na zastygniętą warstwę serową. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny, do czasu aż mus stężeje. Na mus wykładamy kolejną warstwę serową przygotowaną w taki sam sposób, jak warstwa która znajduje się pod musem i umieszczamy ciasto w lodówce, najlepiej na całą n...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY