Więcej zszywek z tablicy

przysmaki.

CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM...
Składniki na 12 sztuk:
Klopsiki w sosie koperkowo-...
Faworki (chrust)


Składnik...
fit nuggetsy z kurczaka - p...
Idealne na obiad smaczne mu...
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM...
Składniki (ilość składników...
Przepis na sałatkę z makaro...
Sałatka z kurczakiem, kukur...
Likier z białej czekolady –...
Deser jak ptasie mleczko

P...
Ciasto kinder bueno bez pie...
Kostka „czarny las”
KOSTKA ...
Składniki:

10 bułek kajzer...
Zawijane ciasto drożdżowe z...
Pasty naturalne do zrobieni...
Składniki na 5-6 chlebków:
...
składniki na jeden blat kak...
ROLADA ŚLĄSKA

Składniki:

...
naleśniki
Kuleczki ziemniaczane w pan...
Roladki z szynką i serem śm...
Budyniowe naleśniki- najlep...
Zapiekanka gyros
Jest to na...
CIEKAWE RÓŻNOŚCI - Czosnkow...

Więcej zszywek ze źródła

domowysmakjedzenia.pl

ciasto babie lato sernik papieski z kajmakiem... warstwowa sałatka z brokułe... beignety cytrynowe

Przepis... ciasto a la delicja

Przepi... sałatka biwakowa

Przepis p... domowe bułeczki śniadaniowe... biskwity z bitą śmietaną i ... ciasto jamajka
aga_22

aga_22

Dodane 15.01 o 12:45 z

domowysmakjedzenia.pl

Obserwuj

składniki na jeden blat kakaowy (potrzebujemy dwa):

60 g mąki orkiszowej lub pszennej
70 g cukru
3 jajka
20 g masła, roztopionego
25 g kakao

wykonanie:
Białka ubijamy stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy stopniowo żółtka i miksujemy. Dodajemy mąkę przesianą z kakao i delikatnie mieszamy szpatułką. Do roztopionego przestudzonego masła dodajemy trochę ciasta, mieszamy a następnie dodajemy do ciasta i mieszamy do połączenia się. Przekładamy do foremki (ok. 21×25 cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok 20 -25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia.

składniki na krem:
250 g serka mascarpone
200 ml śmietany kremówki
1-2 łyżki cukru pudru

wykonanie:
Mascarpone miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy do mascarpone i miksujemy do połączenia.

składniki na poncz:
125 ml wody
1 łyżeczka cukru pudru
3 łyżeczki soku z cytryny

wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.

dodatkowo:
4-5 szt. bananów
3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki lub brzoskwiniowego
2 galaretki cytrynowe
750 ml gorącej wody
kawałek startej czekolady

wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Banany obieramy, przekrawamy wzdłuż.

wykonanie ciasta:
Jeden blat ciasta wkładamy do foremki. Ponczujemy. Rozsmarowujemy na nim dżem, układamy połówki bananów. Wykładamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki aby galaretką stężała. Następnie wykładamy równomiernie 3/4 kremu. Przykrywamy drugim blatem, ponczujemy. Rozsmarowujemy pozostały krem i posypujemy stratą czekoladą. Ciasto schładzamy, najlepiej przez noc w lodówce i przechowujemy w lodówce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
perf
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: