Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Najlepszy kurczak na świeci...
pyszne roladki . Udostępnij...
ŁACIATE CIASTO! Składniki: ...
JAK PRZYGOTOWAĆ PUREE Z DYN...
Babeczki dyniowo - kakaowe ...
Muffinki kokosowo-dyniowe z...
Ciasto dyniowe - przepis po...
łatwe ciasto dyniowe
Składniki na krem:– 500 ml ...
Kurczak pieczony z ziemniakami
Przekąska na sylwestra. Kul...
ODCHUDZAJĄCY SHAKE... Wypró...
slooodka

slooodka od sara1789

Dodane 24.10 o 8:02
Obserwuj
Składniki na krem:– 500 ml mleka (napoju) kokosowego – 400 ml (puszka) mleczka kokosowego – 150g suchej kaszy jaglanej – 3 łyżki wiórków kokosowych – 2 łyżki ksylitolu – 1 łyżka oleju kokosowego – 1 laska wanilii – sok z ćwiartki cytryny Dodatkowo:– chipsy kokosowe – płatki migdałowe – ekspandowana kasza jaglana – pełnoziarniste herbatniki 1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, odcedzamy, umieszczamy w rondelku i zalewamy 500 ml mleka kokosowego. Gotujemy na wolnym ogniu wraz z wyjętymi czubkiem noża ziarenkami wanilii i pozostałą laską wanilii do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko i będzie bardzo miękka (ok. 20-25 min). Ugotowaną kaszę studzimy i wyrzucamy laskę wanilii. W misie blendera umieszczamy pozostałe składniki i miksujemy na idealnie gładki krem, w razie potrzeby dosładzamy. 2. Herbatniki kruszymy i umieszczamy na dnie słoiczka. Na nich umieszczamy krem Raffaello, następnie ekspandowaną kaszę jaglaną z płatkami migdałowymi i kolejną warstwę kremu. Na koniec dekorujemy chipsami kokosowymi. Przed podaniem trzymamy w lodówce.

Składniki na krem:– 500 ml mleka (napoju) kokosowego

– 400 ml (puszka) mleczka kokosowego – 150g suchej kaszy jaglanej – 3 łyżki wiórków kokosowych – 2 łyżki ksylitolu – 1 łyżka oleju kokosowego – 1 laska wanilii – sok z ćwiartki cytryny Dodatkowo:– chipsy kokosowe – płatki migdałowe – ekspandowana kasza jaglana – pełnoziarniste herbatniki 1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, odcedzamy, umieszczamy w rondelku i zalewamy 500 ml mleka kokosowego. Gotujemy na wolnym ogniu wraz z wyjętymi czubkiem noża ziarenkami wanilii i pozostałą laską wanilii do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko i będzie bardzo miękka (ok. 20-25 min). Ugotowaną kaszę studzimy i wyrzucamy laskę wanilii. W misie blendera umieszczamy pozostałe składniki i miksujemy na idealnie gładki krem, w razie potrzeby dosładzamy. 2. Herbatniki kruszymy i umieszczamy na dnie słoiczka. Na nich umieszczamy krem Raffaello, następnie ekspandowaną kaszę jaglaną z płatkami migdałowymi i kolejną warstwę kremu. Na koniec dekorujemy chipsami kokosowymi. Przed podaniem trzymamy w lodówce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Desery Przepisy Słodka chwila zapomnienia kuchnia +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: