Więcej zszywek z tablicy

ciastka

Przepis na chrupiące gofry
Kruche ciasteczka serowe
Ciasteczka kokosowo-owsiane
Babeczki bananowe z kremem ...
10 Pysznych Przepisów na Kr...
babeczki waniliowe
czekoladowe whoopie pies
KRUCHE RURKI Z KREMEM KARPA...
Ciasteczka z masłem orzecho...
Kokosanki na ok. 30 ciastec...
ciasteczka_owsiane
Cookies as melhores
do kawy? :)
Ciasteczka róże
Kakaowe ciasteczka owsiane
Ciasteczka kruche
Ciastka migdałowo-kokosowe ...
Świąteczne pierniczki imbirowe
Ciasteczka podkówki
Ciasteczka kruche maślane
Ciasteczka z żurawiną i cze...
Składniki na kruche ciastec...
ciasteczka owsiane z czekol...
Ciasteczka orzechowo-kakaowe
   Ciastka owsiane dietetyc...
2 duże banany + 1 filiżanka...
222488

222488 od Fretusia

Dodane 10.02 o 8:22
Obserwuj
Składniki na kruche ciasteczka z dżemem: 540 g mąki pszennej 60 g cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli 200 g masła 200 g śmietany DODATKOWO: dżem (u mnie dżem z pomarańczy i suszonych moreli) cukier puder do posypania Mąkę łączymy z cukrem pudrem, sodą, solą i dokładnie mieszamy. Dodajemy zimne pokrojone w kostkę masło, śmietanę i miksujemy do chwili, aż powstaną okruchy. Następnie zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy około 30-40 minut (ja w tym czasie przygotowałam dżem). Schłodzone ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich wałkujemy na cienki, około 3 mm placek, a ten dzielimy na trójkąty, każdy z nich nacinamy tak jak na zdjęciu. Na środek każdego nakładamy łyżeczkę dżemu i składamy do środka dwa przeciwległe boki. Gotowe ciasteczka przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po około 20 minutach ciasteczka powinny już być złociste i upieczone. Wyjmujemy blachy z piekarnika, ciasteczka chwilę studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem. Gotowe!

Składniki na kruche ciasteczka z dżemem: 540 g mąki

pszennej 60 g cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli 200 g masła 200 g śmietany DODATKOWO: dżem (u mnie dżem z pomarańczy i suszonych moreli) cukier puder do posypania Mąkę łączymy z cukrem pudrem, sodą, solą i dokładnie mieszamy. Dodajemy zimne pokrojone w kostkę masło, śmietanę i miksujemy do chwili, aż powstaną okruchy. Następnie zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy około 30-40 minut (ja w tym czasie przygotowałam dżem). Schłodzone ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich wałkujemy na cienki, około 3 mm placek, a ten dzielimy na trójkąty, każdy z nich nacinamy tak jak na zdjęciu. Na środek każdego nakładamy łyżeczkę dżemu i składamy do środka dwa przeciwległe boki. Gotowe ciasteczka przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po około 20 minutach ciasteczka powinny już być złociste i upieczone. Wyjmujemy blachy z piekarnika, ciasteczka chwilę studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem. Gotowe!

Zszywka przypięta także na tablicach:
kulinarnie / deserowo ciastka Ulubione
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: