Recenzja filmu „Gladiator” Ridleya Scotta.


Więcej zszywek z tablicy

dieta

Kurczak w sosie pieczarkowo...
5 pomysłów na owsiankę (kli...
Sposób przygotowania 2 szkl...
zapraszam na fb do : Make u...
Lubicie twarożki? Mamy dla ...
co powinno znaleźć się na n...
Ziołowy serek z jogurtu gre...
Fit placuszki z cukinii
....
.....
Letni jadłospis odchudzający
Letni jadłospis odchudzając...
Te rzeczy musisz zrobić by ...
Zielone koktajle i ich fenomen
Placki z kaszy manny i płat...
Składniki na ok. 4-5 porcji...
Jaglane naleśniki polecają ...
PRZEPIS Na SZAKSZUKE po kli...
makaron z cukinii ❤️moje ul...
Zapiekane naleśniki z warzy...
Zapiekane naleśniki ze szpi...
koktajle piękności <3
sosy
pasty do chleba
Te 3 koktaje pomogą ci spal...
deser z kaszy manny z herba...
honka003

honka003 od Shendi

Dodane 3.07 o 14:06
Obserwuj

Składniki na ok.

4-5 porcji: 1 kg mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 2 łyżki mąki ziemniaczanej przyprawa do mięsa mielonego 3-4 spore ziemniaki 2 pomidory 2 średnie cebule ok. 20 plasterków salami sól, zioła prowansalskie Sos pomidorowy: puszka pomidorów 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego keczupu 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz ok. 50 ml wody Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mąką ziemniaczaną oraz przyprawą do mięsa mielonego i ulepić średniej wielkości kotleciki. Obrać ziemniaki i cebulę. Wraz z pomidorem pokroić je w plasterki. Naczynie do zapiekania natłuścić olejem lub oliwą i tak jak jest to widoczne na zdjęciu powyżej poukładać pionowo, naprzemiennie kotleciki, ziemniaki, cebulę, pomidory oraz salami. Warzywa posypać ziołami prowansalskimi. Piec ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C. W międzyczasie przygotować sos pomidorowy. Do wysokiego naczynia wrzucić pomidory z puszki, koncentrat, keczup, cukier, słodką paprykę w proszku, zioła, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie zblendować. Na koniec dodać wodę. Po podanym wyżej czasie pieczenia sos wylać równomiernie na mięso i warzywa. Zapiekać jeszcze 25 minut w temperaturze 190 stopni C.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: