Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Carmello
Kotlety schabowe z pieczark...
Ciasto łabędzi puch
Ciasto cappuccino z kokosow...
  Kurczak w sosie camembert...
Schab pieczony z papryką i ...
Składniki: Bochenek włoskie...
Sałatka z ryżem, kurczakiem...
Sałatka z rzodkiewek i serk...
Smażone jabłka z bitą śmietaną
Jabłkowy sernik na zimno z ...
Kruche ciasto ze śliwkami i...
Kostka malinowa na zimno - ...
Ziemniaki posypane papryką ...
Ciasto lodowiec
Ciasto Wenus bez pieczenia
Budyniowiec na herbatnikach
Bułeczki nadziewane z piecz...
***
CIASTO FALE DUNAJU
Malinowe ciasto z bezą Prze...
  Kruche ciasto ze śliwkami...
Warstwowa sałatka z kurczak...
ŁACIATE CIASTO! Składniki: ...
Banoffee pie - ciasto banan...
Najprostszy, śmietankowy se...

Więcej zszywek ze źródła

poprostu-jedzenie.blogspot.com

Składniki na ok. 4-5 porcji... Kotleciki mielone zapiekane... Roladki schabowe z szynką, ...

Składniki na ok.

4-5 porcji:
1 kg mięsa mielonego
4 ząbki czosnku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
przyprawa do mięsa mielonego
3-4 spore ziemniaki
2 pomidory
2 średnie cebule
ok. 20 plasterków salami
sól, zioła prowansalskie
Sos pomidorowy:
puszka pomidorów
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki pikantnego keczupu
0,5 łyżeczki cukru
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz
ok. 50 ml wody

Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mąką ziemniaczaną oraz przyprawą do mięsa mielonego i ulepić średniej wielkości kotleciki. Obrać ziemniaki i cebulę. Wraz z pomidorem pokroić je w plasterki.

Naczynie do zapiekania natłuścić olejem lub oliwą i tak jak jest to widoczne na zdjęciu powyżej poukładać pionowo, naprzemiennie kotleciki, ziemniaki, cebulę, pomidory oraz salami. Warzywa posypać ziołami prowansalskimi. Piec ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C.

W międzyczasie przygotować sos pomidorowy. Do wysokiego naczynia wrzucić pomidory z puszki, koncentrat, keczup, cukier, słodką paprykę w proszku, zioła, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie zblendować. Na koniec dodać wodę. Po podanym wyżej czasie pieczenia sos wylać równomiernie na mięso i warzywa. Zapiekać jeszcze 25 minut w temperaturze 190 stopni C.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Angela1946
ana2011
Ulley
sycik92
siwablondi11
niesiargb
siemaaziaa
saaraai
Mamapatrzy
jolabartek

oraz 112 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY