Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Smerfetka - ciasto bez piec...
Rurki z kremem mascarpone
Brzoskwiniowe Love Szybko i...
Papryka faszerowana kaszą
Czekoladowe muffinki z serk...
Muszle ze szpinakiem
Karkówka w cebuli
Spaghetti z sosem szpinakow...
Domowy hamburger z frytkami
Sernik z pierniczkami
Bułeczki drożdżowe z żurawiną
Sałatka z makaronem ryżowym...
Zupa krem z groszku i broku...
Ciasto kryształek
Chleb z garnka
Mini pączki z serków homoge...
Zupa serowa
Zielone kulki z sera
Karnawałowe kokardki
Ciasto cappuccino bez piecz...
Piersi z kurczaka ze szpina...
CIASTO ADWOKAT bez pieczenia
Kojarzycie rollsy z Pizza H...
Ciasto góra lodowa
Wellington – pomysł na polę...
Polędwica Wellington

Więcej zszywek ze źródła

poprostu-jedzenie.blogspot.com

Ciasto kakaowe bez pieczeni... Składniki na ok. 4-5 porcji... Kotleciki mielone zapiekane... Roladki schabowe z szynką, ...

Składniki na ok.

4-5 porcji:
1 kg mięsa mielonego
4 ząbki czosnku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
przyprawa do mięsa mielonego
3-4 spore ziemniaki
2 pomidory
2 średnie cebule
ok. 20 plasterków salami
sól, zioła prowansalskie
Sos pomidorowy:
puszka pomidorów
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki pikantnego keczupu
0,5 łyżeczki cukru
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz
ok. 50 ml wody

Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mąką ziemniaczaną oraz przyprawą do mięsa mielonego i ulepić średniej wielkości kotleciki. Obrać ziemniaki i cebulę. Wraz z pomidorem pokroić je w plasterki.

Naczynie do zapiekania natłuścić olejem lub oliwą i tak jak jest to widoczne na zdjęciu powyżej poukładać pionowo, naprzemiennie kotleciki, ziemniaki, cebulę, pomidory oraz salami. Warzywa posypać ziołami prowansalskimi. Piec ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C.

W międzyczasie przygotować sos pomidorowy. Do wysokiego naczynia wrzucić pomidory z puszki, koncentrat, keczup, cukier, słodką paprykę w proszku, zioła, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie zblendować. Na koniec dodać wodę. Po podanym wyżej czasie pieczenia sos wylać równomiernie na mięso i warzywa. Zapiekać jeszcze 25 minut w temperaturze 190 stopni C.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
easytolove
Mamapatrzy
Janusz125
czerwonysok
grudzien9
Dooti
natalia_richert
andzelika95
rwdebiec
TheRecklessGirl

oraz 113 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY