Składniki na około 60 sztuk:
Śmietankowe Serduszka
280 g mąki pszennej250 g masła, schłodzonego5 łyżek gęstej śmietany 18%1 żółtko
Ponadto:
1 białko do posmarowaniacukier kryształ do posypania
Wszystkie składniki szybko zagnieść a następnie rozwałkować, lekko podsypując mąką. Wykrajać niezbyt cienkie ciasteczka.
Przed samym pieczeniem posmarować roztrzepanym białkiem, oprószyć cukrem kryształem, mocno przyklejając go do ciastek.
Piec na blaszce wysmarowanej masłem i oprószonej mąką (lub wyłożonej papierem do pieczenia) przez około 17 - 20 minut, w temperaturze 175ºC, do lekkiego zrumienienia. Wystudzić na kratce.
Smacznego :-).
Polubili:
basik1218
agnieszka129085
mala_czarna007
Minnie1687
olgamm
autsajderkaa
Kingabil1
kamilatoja
anulka1996
panda_
oraz 14 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają: