Ludzkie postawy wobec cierpienia. Zło i cierpienie – jednych odpycha, innych przyciąga do Boga.


Więcej zszywek z tablicy

ogrodowo

#ogród #garden
5 Sposobów na Wykorzystanie...
Zrób to Sam: Betonowe Dekor...
Dekoracje i ozdoby do ogrod...
Kwietnik w Ogrodzie – TOP 2...
Drewniane Donice do Ogrodu ...
Angelonia
Składniki na spód: 150 g ci...
...
...
Śniegowiec wirginijski
Podlewanie kwiatków
...
///
..,.
Bożykwiat Meada
Asarina
Antigonon
Hardenbergia violacea
Podkłady kolejowe na ścieżk...
...
ławka
;;;
...
Make A Fantastic Planter Fr...
Organizer Box Made with Pap...
relena

relena od MaJe_CzKa222

Dodane 3.04 o 13:28
Obserwuj
Składniki na spód: 150 g ciastek pełnoziarnistych typu digestive (lub innych zbożowych, owsianych itp.) 40 g masła, roztopionego Ciastka i masło umieścić w malakserze i zmiksować do momentu otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. W przypadku braku malaksera - ciastka umieścić w mocnym woreczku (np. z zapięciem) i uderzać mocno wałkiem lub tłuczkiem, do ich pokruszenia, na końcu połączyć z roztopionym masłem. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Masę ciasteczkową wysypać na spód formy, wyklepać z niej spód, wyrównując łyżką. Masa serowa: 400 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie 500 g pulpy z mango (najlepiej z puszki) 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 130 g cukru pudru 22 g żelatyny w proszku (7 łyżeczek*) 70 ml zimnej wody 300 ml śmietany kremówki, schłodzonej * 1 łyżeczka zawsze o pojemności 5 ml  Wszystkie składniki, oprócz śmietany kremówki, powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić twaróg, pulpę z mango, sok z cytryny i cukier. Zmiksować (końcówki miksera do ubijania białek) do otrzymania jednolitej, bezgrudkowej masy. Żelatynę w proszku zalać 70 ml zimnej wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Zdjąć z palnika i lekko przestudzić. Do jeszcze lekko ciepłej żelatyny dodać łyżkę masy serowej, dokładnie rozprowadzić. Dodać kolejne 2 łyżki i znowu wymieszać, obserwując, czy nie ma grudek. Tak zaprawioną żelatynę dodać do masy serowej i natychmiast zmiksować, do połączenia. W osobnym naczyniu umieścić schłodzoną śmietanę kremówkę. Ubić do sztywności. Dodać ją do masy serowej, w dwóch turach i delikatnie wymieszać z masą serową. Na spód ciasteczkowy wyłożyć masę serową. Wyrównać szpatułką. Schłodzić w lodówce, do całkowitego stężenia masy serowej, najlepiej przez noc. Ponadto: 150 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 1 łyżeczka cukru pudru 1 marakuja ziarenka z 1/4 granata kilka plasterków ze świeżego mango Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na schłodozny sernik. Z marakui wydrążyć pulpę i polać po bitej śmietanie. Posypać ziarenkami granata. Ozdobić wstążkami ze świeżego mango. Smacznego

Składniki na spód: 150 g ciastek pełnoziarnistych

typu digestive (lub innych zbożowych, owsianych itp.) 40 g masła, roztopionego Ciastka i masło umieścić w malakserze i zmiksować do momentu otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. W przypadku braku malaksera - ciastka umieścić w mocnym woreczku (np. z zapięciem) i uderzać mocno wałkiem lub tłuczkiem, do ich pokruszenia, na końcu połączyć z roztopionym masłem. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Masę ciasteczkową wysypać na spód formy, wyklepać z niej spód, wyrównując łyżką. Masa serowa: 400 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie 500 g pulpy z mango (najlepiej z puszki) 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 130 g cukru pudru 22 g żelatyny w proszku (7 łyżeczek*) 70 ml zimnej wody 300 ml śmietany kremówki, schłodzonej * 1 łyżeczka zawsze o pojemności 5 ml  Wszystkie składniki, oprócz śmietany kremówki, powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić twaróg, pulpę z mango, sok z cytryny i cukier. Zmiksować (końcówki miksera do ubijania białek) do otrzymania jednolitej, bezgrudkowej masy. Żelatynę w proszku zalać 70 ml zimnej wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Zdjąć z palnika i lekko przestudzić. Do jeszcze lekko ciepłej żelatyny dodać łyżkę masy serowej, dokładnie rozprowadzić. Dodać kolejne 2 łyżki i znowu wymieszać, obserwując, czy nie ma grudek. Tak zaprawioną żelatynę dodać do masy serowej i natychmiast zmiksować, do połączenia. W osobnym naczyniu umieścić schłodzoną śmietanę kremówkę. Ubić do sztywności. Dodać ją do masy serowej, w dwóch turach i delikatnie wymieszać z masą serową. Na spód ciasteczkowy wyłożyć masę serową. Wyrównać szpatułką. Schłodzić w lodówce, do całkowitego stężenia masy serowej, najlepiej przez noc. Ponadto: 150 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 1 łyżeczka cukru pudru 1 marakuja ziarenka z 1/4 granata kilka plasterków ze świeżego mango Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na schłodozny sernik. Z marakui wydrążyć pulpę i polać po bitej śmietanie. Posypać ziarenkami granata. Ozdobić wstążkami ze świeżego mango. Smacznego

Zgłoś naruszenie

dariuha

Mmm wygląda smakowicie. Chyba wypróbuję ten przepis w przyszły weekend :)

2  |  8.04 o 11:12  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: