Czy Ramzes XIII mógł być dobrym władcą?


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Makaron z kurczakiem, szpin...
Sałatka brokułowa z żurawin...
Idealne ciasto na pizzę wed...
Proziaki
Pyszna,pożywna szybka w rob...
Sałatka z tortellini
Zupa grzybowa wigilijna
Czekoladowo-makowe Ciasto E...
...
Rogaliki drożdżowe
Włoska sałatka z prosciutto...
Sałatka z tuńczyka i jajka
TOP 12 Przepisów na Zawijak...
Jak zrobić soczystą pierś z...
Chałka
Ciasto najłatwiejsze na 3 s...
Lubisz McMuffins? Zobacz ja...
Faszerowane bakłażany
Kruche ciasto z budyniem i ...
Przepyszne ciasto, którego ...
Ciasto z musem czekoladowym...
Leczo warzywne (post Dąbrow...
Leczo z cukinią, chorizo i ...
Sos słodko-kwaśny
Wielokolorowa sałatka z cuk...
Pomidorowa sałatka z fetą i...
fydam87

fydam87 od dirgela

Dodane 18.08 o 23:04
Obserwuj

Składniki na spód: 160 g ciastek czekoladowych z

nadzieniem typu Oreo, Neo 30 g masła, roztopionego Ciastka (w całości) i masło wrzucić do malaksera i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać w dno formy, schłodzić w lodówce do czasu przygotowania masy serowej. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową (od dołu i boki, nie górę) - sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, więc woda nie może się dostać do formy. Składniki na masę serową: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 250 ml śmietany kremówki 36% 3 duże jajka 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka pasty z wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić wszystkie składniki. Zmiksować do połączenia lub wymieszać rózgą kuchenną; nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Nie chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód i piec w temperaturze 150ºC przez około 45 minut w kąpieli wodnej*. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy dotyku patyczkiem. W razie konieczności lekko wydłużyć czas pieczenia. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, można schłodzić. Składniki na mus czekoladowy: 200 g gorzkiej czekolady (lub 100 g gorzkiej i 100 g mlecznej) 1 łyżka likieru kawowego 3 łyżki wody 30 g masła, w temperaturze pokojowej 3 duże jajka, osobno białka i żółtka 50 g drobnego cukru do wypieków 100 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej W małym garnuszku umieścić czekoladę, alkohol, masło, wodę i rozpuścić w kąpieli wodnej, aż masa będzie gładka i błyszcząca. Zostawić do przestudzenia. W międzyczasie, kiedy masa czekoladowa stygnie, ubić na sztywno białka, pod koniec ubijania dodając drobny cukier do wypieków, łyżka po łyżce. Powinna powstać sztywna piana. Do masy czekoladowej po kolei wbijać żółtka, wymieszać rózgą kuchenną, do połączenia (lub zmiksować mikserem). Dodać połowę piany z ubitych białek, dla rozluźnienia konsystencji, delikatnie wymieszać. W kolejnej miseczce ubić śmietanę kremówkę, na sztywno. Ubitą dodać do masy czekoladowej, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać resztę ubitych białek i równie delikatnie wymieszać. Mus...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: