Więcej zszywek z tablicy

słodkości

Babka Wielkanocna – TOP 15 ...
Tort leśny mech z kremem po...
Babka Zebra
Przepisy na faworki - trady...
Chruściki budyniowe – puszy...
Prosty Tort Makowy „Śnieżne...
Pierniko - sernik.
15 Przepisów na Pyszne Cias...
Dzisiaj premiera naszego eb...
Zemsta teściowej

Składniki...
Ciasteczka kulurakia (Grecja)
Jagodzianki
Piernik marchewkowy
Składniki (na tartę w formi...
:D !
Domowe pączki na tłusty czw...
Ciasto ORZECHOWIEC!
Składni...
Sernik jak puch
Muszę kiedyś zrobić :D
Proste ciasto jogurtowe z t...
Tartaletki z kremem śmietan...
Ciasto rafaello bez pieczen...
Chyba najlepszy letni deser...
PUSZYSTY FIT SERNIK JOGURTOWY
Fit kremoówka:
Wieniec drożdżowy z makiem

Więcej zszywek ze źródła

rozowapatera.blogspot.com

Ryż z jabłkami to doskonały... Fritule chorwackie pączki
 ... ciasteczka cynamonowe, prze... Omlecik :) Ryż zapiekany z budyniem... Składniki (na ok. 13-15 cia... Składniki (na tartę w formi... Deser czekoladowo-pomarańcz... Płatki owsiane z żurawiną- ...

Składniki (na tartę w formie średnicy 28cm): Kruche

ciasto: 300g mąki pszennej 200g zimnego masła 100g cukru 1 żółtko ½ łyżeczki cukru wanilinowego Szczypta soli Krem 250g słodkiej śmietany 36% 250g mascarpone 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Maliny – tyle, by wystarczyło na ułożenie ich na wierzchu, ok. 500g, a może więcej:)
Wykonanie:
Kruche ciasto: masło posiekać do naczynia. Dodać mąkę i sól. Masło z mąką rozdrobnić na malutkie kawałeczki. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Uformować go w kulę i wstawić na pół godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 195oC (termoobieg). Schłodzonym ciastem wylepić dokładnie formę (ciasto powinno być grubości 3-4 mm, a przy brzegach grubsze, by po upieczeniu nie połamały się boki). Nie użyłam całego ciasta, bo z przepisu wychodzi go trochę za dużo. Wstawić do piekarnika i piec, aż środek ciasta będzie jasno brązowy, a boki nieco ciemniejsze (ponad 10 minut). Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.
Krem: słodką śmietanę ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno, dodać mascarpone i ponownie, ale krótko zmiksować. Krem wyłożyć na upieczony wcześniej spód – wyrównać.Krem: słodką śmietanę ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno, dodać mascarpone i ponownie, ale krótko zmiksować. Krem wyłożyć na upieczony wcześniej spód – wyrównać.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Gotowanie Przepisy Ulubione Eko +1 innych
Zgłoś naruszenie

ptysie

Malinmki i tarta ojjjj tak to jest to

 |  3.09 o 21:15  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: