Składniki: (na tort) (przepis na ciasto adaptacją tutaj!
) 1 c. Boba bezglutenowej mąki (lub całe ciasto pszenne dla niezarejestrowanych GF) 1/4 c. kakao w proszku 3/4 łyżeczki. proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki. soda oczyszczona szczypta soli 1 1/2 TB. skrobia kukurydziana 1/4 c. stopiony olej kokosowy 1/4 c. jabłkowym (w temperaturze pokojowej) 1/2 c. non mleko nabiał (w temperaturze pokojowej) 1/4 c. syrop klonowy (w temperaturze pokojowej) 2 łyżeczki. wanilia 1/2 c. Daty + 1/4 c. puree wody tworząc pastę. (Można to zrobić w edytorze blendera lub żywności) Składniki: (do napełniania) Można pełne mleko kokosowe, otwartego od góry i pokryte folią, która została siedzi w lodówce przez noc słodzik of choice, syrop klonowy, miód, Stevia agawa, cukier puder Składniki: (dla powłoki) (Dwuosobowy kwota grubszej powłoki) 1 -85% kakao czekolada (można zrobić słodsze, jeśli wolisz, ale kocham gorzkiej czekolady) (3,5 uncji) (około 1/2. C czekolady) 1/8 c. olej kokosowy 1 TB. słodzik z wyboru (użyłem agawy) (opcjonalnie) Wskazówki: (na torcie) 1. Rozgrzej piekarnik do 350. Wymieszać suche składniki razem w jednej misce, a mokre składniki razem w innej. Krotnie mokre składniki do suchych składników, aż do Incorporated. Nie overmix. 2. Spray ciasto pan / square patelnię (8 × 8) itp. Z braku sprayu kija i wlać ciasto do miski ciasto. Piec w piekarniku przez 20-25 minut lub do momentu, centrum wychodzi czysta. * Uwaga: Nie są to wzrośnie bardzo wysokie, więc dla większej ciasta, można użyć mniejszej patelni lub użyć cupcake muffin pan). 3. Gdy ciasto jest zrobione i chłodzi i zwolniony z patelni i umieścić na blasze, użyć szkła / circle ładniejsza ciasteczek i wyciąć kółka.
Użytkownicy także przypinają:
krn78
Nieźle się ubawiłem :) 'Można to zrobić w edytorze blendera', 'kwota grubszej powłoki', 'słodzik z wyboru', 'z braku sprayu kija', 'wlać ciasto do miski ciasto', 'Piec w piekarniku przez 20-25 minut lub do momentu, centrum wychodzi czysta'. To ostatnie brzmi trochę jak haiku :)