Więcej zszywek z tablicy

ciasta

ciasto
Pianka cappuccino
Sernik czereśniowy
Szybkie ciasto "Monte&...
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
ciasto Jamajka
Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
Najlepszy na świecie tort m...
Oto prosty w przygotowaniu ...
Ciasto ,,Bananowa randka�...
Ciasto Francuskie z nutellą
Kruche rogaliki z marmolada...
Czereśniowy sernik na zimno...
Rogaliki z nutellą
Składniki na tortownicę o ś...
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIE...
Cappuccino - przepyszne cia...
Truskawkowa zebra bez piecz...
Szybki deser bananowy
Ciasto Kakaowa Krówka z Kra...
Ciasto Szpinakowe,w którym ...
Tort tiramisu
Sernik mascarpone z toffi i...
Kostka Cappucino
STRAWBERRY SUMMER - LETNI D...
...

Więcej zszywek ze źródła

gotowaniecieszy.blox.pl

Leśny mech Ciasto z agrestem 

Składni... Składniki na blaszkę o wymi... Składniki na formę 25x30 cm... Prosty piernik czekoladowy Ciasto Fiona Ciasto czekoladowo pomarańc... Ciasto z agrestem

Składnik... Ciasto pomarańczowo kawowe ...

Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm Ciasto:

* 450 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku * 4 jajka * 2 szklanki mąki krupczatki * 1 i 1/3 szklanki oleju * 1 pełna szklanka cukru * 3 łyżeczki proszku do pieczenia (Szklanki o pojemności 250 ml) Krem: * 500 ml kremówki * 500 g mascarpone * 3/4 szklanki cukru pudru * 1,5 szklanki jagód * 2 szklanki malin Dodatkowo: * jagody i maliny do dekoracji Rozmrożony szpinak przekładamy na gęste sito i mocno odciskamy z wody. Szpinak łączymy z połową oleju i miksujemy przy pomocy malaksera (lub blendera), aby go jeszcze bardziej rozdrobnić. Jajka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę (przez około 7 minut), a następnie - cały czas miksując - dodajemy masę szpinakową oraz pozostały olej. Kiedy składniki się połączą dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia (dodatkowo lekko go natłuszczając). Ciasto przelewamy do formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 50-60 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, najlepiej na całą noc. Wystudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty - pierwszy od góry może być cieńszy niż dwa pozostałe, ponieważ jego należy skruszyć. Płynną kremówkę łączymy z mascarpone oraz cukrem pudrem i miksujemy do chwili powstania gęstego (znacznie gęściejszego niż sama bita śmietana) kremu, z którego odkładamy 4 łyżki, a do pozostałego w misce dodajemy maliny oraz jagody i delikatnie mieszamy łyżką. (Zbyt długo ubijany krem może się zwarzyć podobnie jak sama śmietana, więc kiedy tylko uzyskamy odpowiednią konsystencję, należy zaprzestać miksowania). Krem z owocami dzielimy na 2 części i przekładamy nim ciasto. Odłożonym wcześniej kremem smarujemy boki ciasta, a następnie całość posypujemy pokruszonym ciastem. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny (a najlepiej na całą noc). Przed podaniem wierzch ciasta dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia kuchnia Food słodkości :3 +84 innych
Zgłoś naruszenie

0192

a piekarnik na termoobieg czy gora/dol?

 |  13.06 o 11:16  

milibarcamili

ciasto jest u mnie na stole stałym gościem. jeżeli jest ktoś kto go nie lubi to na prawdę będę w szoku. Moje dzieci go uwielbiają a znajomi i rodzina aż proszą i zamawiają na różne okazje.;) polecam z ogromnym sercem rozkoszy smaku tego ciasta.❤❤❤

 |  22.04 o 10:05   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: