Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Dobre piwo kremowe :D
SZUKASZ POMYSŁU NA SAŁATKĘ?...
Brzuch z piłką
KROK PO KROKU - NAJLEPSZA C...
tarta warzywna na pełnoziar...
składniki: 1 opakowanie chl...
Najlepszego Kobietki <3
Składniki: podwójna pierś z...
Takie przemiany są możliwe!...
ZAPIEKANKA "GYROS"...
5 wyśmienitych deserów, któ...
Składniki: 500 g piersi z k...
super
Deser waniliowo-czekoladowy...

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

Ciasto z sezamem bananowy omlet Ciasto chałwowe bez pieczenia racuszki budyniowe z bananami brokułowo-ziemniaczane krok... Chałwowiec - bez pieczenia Pani Walewska bez pieczenia Ciasto Malakoff - bez piecz... zapiekanka gołąbkowa
naska61

naska61 od yenga

Dodane 14.03 o 21:09 z

zjemto.blox.pl

Obserwuj

Składniki: podwójna pierś z kurczka ok.

600g. Polecam produkt marki "Nasz kurczak" 150g świeżego szpinaku 100 g sera ricotta 100 g sera mozarella 2 łyżki startego parmezanu 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól, biały pieprz sos: pomidory krojone w puszce 400 g 1 łyżka oleju 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, szczypta cukru, bazylia panierka: 1 filiżanka bułki tartej 4 łyżki tartego parmezanu 1 rozmącone jajko Sposób wykonania: Farsz: Szpinak umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić szpinak. Dodać drobno posiekany czosnek. Dusić razem kilka chwil, aż szpinak zwiędnie, a nadmiar wody odparuje. Odstawić patelnię z ognia, by szpinak nieco przestygł. Dodać ricottę i parmezan. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i białym pieprzem. Sos: W niewielkim farnuszku rozgrzać olej. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Dusić kilka chwil. Dodać przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek i przesmażyć razem. Krótko, by czosnek nie zdążył zbrązowieć. Wlać pomodory z puszki. Dusić razem ok. 30 minut, aż sos wyraźnie zgęstnieje. Doprawic solą, szczyptą cukru i bazylią. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Mięso przekroić w poprzek na pół, by było cieńsze. Każdy kawałek umieścić między dwoma arkuszami folii spożywczej i cienko rozbić. Mięso oprószyć solą i rozsmarować na nim ok.1 łyżki farszu szpinakowego. Zwinąć w roladkę. Tak samo postępować z kolejnymi kawałkami. Jajko rozkłócić widelcem. Składniki panierki wymieszać. Roladki zamoczyć w jajku i obtoczyć w panierce. Układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.200 C z termoobiegiem przez 30 minut. Po tym czasie roladki wyjąć. Na każdą nałożyć sos, a na wierzch plaster sera mozarella. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok. 5 minut, by ser się roztopił. Uwaga: Jeśli chcecie, by panierka była bardziej chrupiąca, w połowie pieczenia wierzch roladek można skropic olejem.

Zgłoś naruszenie

zjemto

Yenga, proszę nie kopiować przepisów tylko korzystać z wtyczki Zszywki.

14.03 o 21:16   1  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY