Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

  



MAKARONOWE MUSZLE Z P...
Tortilla z pomidorem, boczk...
kuskus z kurczakiem i fasol...
Ciasto z kremem, truskawkam...
Sałatka z kurczakiem i praż...
Kotleciki z jajek ala carbo...
Sernik kinder country
5 szt. schab wieprzowy plas...
Udany związek
Ciasto cytrynowe
4/5 puszki...
Składniki
•	Ciasto na naleś...
SKŁADNIKI:

na biszkopt:
* ...
  



sernik daim składnik...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
De volaille według Michela ...
Wiosenne ciasto marchewkowe
Ekspresowa sałatka z tuńczy...
Składniki na ciasto kruche:...
Kakaowiec z jabłkiem++++

S...
Tarta ze szpinakiem i łosos...
Składniki na spód:

150 g c...
Truskawkowe szaleństwo
Dania do 600 Kcal
Domowe lemoniady
Składniki na domowe Ptasie ...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 12.12 o 12:56
Obserwuj
Składniki (wyszła mi 1 większa i 1 mniejsza blacha ciasteczek):

250 g maki
125 g masła miękkiego
100 g cukru
3 żółtka
dżem dowolny lub konfitura – ja użyłam dżemu z czerwonych porzeczek
2 łyżki mleka – max 2
ewentualnie cukier puder – bo ładniej :)
Potrzebny sprzęt:
miska lub stolnica do wyrobienia ciasta
folia aluminiowa
nóż
waga – nie ukrywam przydaje się
blachy – ze dwie
piekarnik
łyżeczka
maleńka miseczka na mleko
szklanka albo foremka do wycinania okrągłych ciasteczek
kieliszek lub foremka okrągła. w kształcie gwiazdki czy dowolnym kształcie – do wycinania dziurek
papier do pieczenia
Przygotowanie:
Składniki na ciasto (mąka, masło, cukier, żółtka) wszystkie razem posiekać nożem, a potem zagnieść ręką i wpakować do lodówki na 30 min.
Po schłodzeniu: wałkować cienko (3 mm) i wycinać kółka (średnica do 6 cm). W połowie kółek wyciąć dziurki (okrągłe, gwiazdki – dowolne).
„Dolne” kółko posmarować mlekiem (używając np. palca), przykleić „górne” kółko z dziurką (praktycznie samo się przyklei). W dziurkę wsadzić dżem albo konfiturę.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp 170°C do uzyskania pięknego złotawego rumianego koloru.
Na koniec można oprószyć cukrem pudrem – ciasteczka wyglądają wtedy jeszcze ładniej

Składniki (wyszła mi 1 większa i 1 mniejsza blacha

ciasteczek):

250 g maki
125 g masła miękkiego
100 g cukru
3 żółtka
dżem dowolny lub konfitura – ja użyłam dżemu z czerwonych porzeczek
2 łyżki mleka – max 2
ewentualnie cukier puder – bo ładniej :)
Potrzebny sprzęt:
miska lub stolnica do wyrobienia ciasta
folia aluminiowa
nóż
waga – nie ukrywam przydaje się
blachy – ze dwie
piekarnik
łyżeczka
maleńka miseczka na mleko
szklanka albo foremka do wycinania okrągłych ciasteczek
kieliszek lub foremka okrągła. w kształcie gwiazdki czy dowolnym kształcie – do wycinania dziurek
papier do pieczenia
Przygotowanie:
Składniki na ciasto (mąka, masło, cukier, żółtka) wszystkie razem posiekać nożem, a potem zagnieść ręką i wpakować do lodówki na 30 min.
Po schłodzeniu: wałkować cienko (3 mm) i wycinać kółka (średnica do 6 cm). W połowie kółek wyciąć dziurki (okrągłe, gwiazdki – dowolne).
„Dolne” kółko posmarować mlekiem (używając np. palca), przykleić „górne” kółko z dziurką (praktycznie samo się przyklei). W dziurkę wsadzić dżem albo konfiturę.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp 170°C do uzyskania pięknego złotawego rumianego koloru.
Na koniec można oprószyć cukrem pudrem – ciasteczka wyglądają wtedy jeszcze ładniej

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie deser Dobre przepisy +32 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: