Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Kluski leniwe
Podstawowy przepis na racuchy
Budyniowe placuszki z jabłkiem
Czekoladowe croissanty w 15...
...
Kotleciki jaglane. Przepis ...
Surówka kopenhaska
Chleb z garnka Ostatnio bar...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
LEŚNY MECH Składniki 16 por...
Składniki (wyszła mi 1 więk...
HIT- Ciasto Kinder Bueno (b...
  Torcik z kremem z kaszy m...
kasza jaglana przepisy na ś...
coś dla kuchcików :P
koktajle ❤️
Kruche ciasto z mlecznym bu...
...
Ciasto "Coffee-banana&...
CIASTO 'LEŚNY MECH'
Ekspresowa sałatka z brokułem
Pyszne ciasto Monte! Biszko...
ciasto leśny mech.
Tort stracciatella z malina...
Pomysł na delikatne, puszys...
Ciasto z malinami i mascarpone
takainna_

takainna_ od MaJe_CzKa222

Dodane 20.12 o 20:46
Obserwuj
Składniki (wyszła mi 1 większa i 1 mniejsza blacha ciasteczek): 250 g maki 125 g masła miękkiego 100 g cukru 3 żółtka dżem dowolny lub konfitura – ja użyłam dżemu z czerwonych porzeczek 2 łyżki mleka – max 2 ewentualnie cukier puder – bo ładniej :) Potrzebny sprzęt: miska lub stolnica do wyrobienia ciasta folia aluminiowa nóż waga – nie ukrywam przydaje się blachy – ze dwie piekarnik łyżeczka maleńka miseczka na mleko szklanka albo foremka do wycinania okrągłych ciasteczek kieliszek lub foremka okrągła. w kształcie gwiazdki czy dowolnym kształcie – do wycinania dziurek papier do pieczenia Przygotowanie: Składniki na ciasto (mąka, masło, cukier, żółtka) wszystkie razem posiekać nożem, a potem zagnieść ręką i wpakować do lodówki na 30 min. Po schłodzeniu: wałkować cienko (3 mm) i wycinać kółka (średnica do 6 cm). W połowie kółek wyciąć dziurki (okrągłe, gwiazdki – dowolne). „Dolne” kółko posmarować mlekiem (używając np. palca), przykleić „górne” kółko z dziurką (praktycznie samo się przyklei). W dziurkę wsadzić dżem albo konfiturę. Piec w nagrzanym piekarniku w temp 170°C do uzyskania pięknego złotawego rumianego koloru. Na koniec można oprószyć cukrem pudrem – ciasteczka wyglądają wtedy jeszcze ładniej

Składniki (wyszła mi 1 większa i 1 mniejsza blacha

ciasteczek): 250 g maki 125 g masła miękkiego 100 g cukru 3 żółtka dżem dowolny lub konfitura – ja użyłam dżemu z czerwonych porzeczek 2 łyżki mleka – max 2 ewentualnie cukier puder – bo ładniej :) Potrzebny sprzęt: miska lub stolnica do wyrobienia ciasta folia aluminiowa nóż waga – nie ukrywam przydaje się blachy – ze dwie piekarnik łyżeczka maleńka miseczka na mleko szklanka albo foremka do wycinania okrągłych ciasteczek kieliszek lub foremka okrągła. w kształcie gwiazdki czy dowolnym kształcie – do wycinania dziurek papier do pieczenia Przygotowanie: Składniki na ciasto (mąka, masło, cukier, żółtka) wszystkie razem posiekać nożem, a potem zagnieść ręką i wpakować do lodówki na 30 min. Po schłodzeniu: wałkować cienko (3 mm) i wycinać kółka (średnica do 6 cm). W połowie kółek wyciąć dziurki (okrągłe, gwiazdki – dowolne). „Dolne” kółko posmarować mlekiem (używając np. palca), przykleić „górne” kółko z dziurką (praktycznie samo się przyklei). W dziurkę wsadzić dżem albo konfiturę. Piec w nagrzanym piekarniku w temp 170°C do uzyskania pięknego złotawego rumianego koloru. Na koniec można oprószyć cukrem pudrem – ciasteczka wyglądają wtedy jeszcze ładniej

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie Przepisy makijaz Kuchnia +32 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: