Sprawdzanie pisowni- od czego zacząć i z jakich narzędzi online skorzystać?


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Ciasto Śnieżny puch

 Skład...
...
Tarta z bananami i kremem b...
Dietetyczny kurczak z broku...
Słodkie różyczki do kawy lu...
Skladniki: 500 g makaronu r...
Jagodowa bułka
Dla ilu osób...
Bruschetta Składniki: bagie...
SKŁADNIKI: 1 kg serka homog...
Makaron z kurczakiem, mozza...
Zapiekane ziemniaczki z czo...
Składniki (wyszło 9 kotletó...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
Makaron z serem po amerykań...
Roladki z kurczaka z fasolk...
Sałatka z paluszkami krabow...
SKŁADNIKI: 1 op. ryżu (ok. ...
Składniki: - 1 szkl. ryżu -...
SKŁADNIKI: 6 średniej wielk...
Podlasie słynie z baby ziem...
Kolejną perełką kuchni Podl...
Spaghetti z owocami morza (...
Kalafior zapiekany pod sero...
Składniki na 10 - 12 babecz...
PLACKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ...
grzanki na śniadanie
zaeli

zaeli od rena242

Dodane 23.06 o 10:43
Obserwuj

Składniki (wyszło 9 kotletów, 1 kotlet ok.

75 kcal): 500 g piersi kurczaka 1 średniej wielkości zielona cukinia 1 jajko 2 łyżki mąki ryżowej (można zastąpić pszenną) łyżka suszonego tymianku 1 łyżeczka czerwonej czubrycy lub suszonego cząbru pół łyżeczki mielonej chili sól (około 1,5 łyżeczki) Przygotowanie: Cukinię myjemy i ścieramy ze skórą na tarce o dużych oczkach. Solimy połową łyżeczki soli i odstawiamy, by puściła wodę. Mięso kurczaka dość drobno siekamy (najpierw kroimy je w kosteczkę, a później rach ciach ostrym nożem siekamy). Możemy je też z grubsza zmiksować, albo użyć gotowego mięsa mielonego z kurczaka. Solimy (około 1 łyżeczką soli), dodajemy chili, roztarty palcami tymianek i czubrycę/cząber i odstawiamy na bok. Do mięsa kurczaka dodajemy dobrze odciśniętą cukinię, jajko i mąkę. Dokładnie wyrabiamy ręką i odstawiamy na ok. 15-20 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 170-180OC. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy mięsnej formujemy kotlety (masa może wydawać się dość luźna, ale stężeje podczas pieczenia i kotlety nie będą się rozpadać), które układamy na blasze. Kotlety pieczemy w środkowej części pieca około 25-35 minut (w zależności od tego jak piecze Wasz piekarnik). Kotlety nie powinny bardzo się zrumienić, bo będą suche. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. warzywami gotowanymi na parze i sosem jogurtowym. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

zuzka2419

Zrobiłam zmieniając trochę przyprawy i są świetne! Polecam z sosem czosnkowym ♥

1  |  8.07 o 9:08  

andzia314

muszę zrobić :)

 |  5.07 o 21:14  

sabinka17

Co można dodac za miast czubrycy i cząbru??

 |  5.07 o 18:30   Pokaż odpowiedzi

piatymaja1999

ja uwazam irz to jest nie dobre gdyrz ja nie lubie wymiocin kurczaow

 |  5 1.07 o 22:06  

Natka1601

Mniam

1  |  30.06 o 12:56  

Madzialenaxd

z pewnością spróbuje zrealizować ten przepis ;)

 |  29.06 o 22:54  

miniesmi

Jutro wiem co na obiad ;)

 |  29.06 o 21:36  

MojaAgatka

Ja mam taką samą ściereczkę:)

 |  28.06 o 16:27  

marcelina040501

spróbuje....

1  |  26.06 o 18:38  

irenakaminska

ja znam wersje z czerwona papryka,pieczarkami,jajkami i ziltym serem...ta wersja mniej kaloryczna...

 |  24.06 o 19:05   Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: